Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Οι Έλληνες τιμούν την Πρωτομαγιά και... ο Βαρουφάκης διαδηλώνει εναντίον της λιτότητας

FT: Οι Έλληνες τιμούν την Πρωτομαγιά και... ο Βαρουφάκης διαδηλώνει εναντίον της λιτότητας
"Ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει πως η κυβέρνηση θα τηρήσει τις κόκκινες γραμμές"
Οι Έλληνες τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά με διαδηλώσεις εναντίον της λιτότητας, επισημαίνουν οι Financial Times, εστιάζοντας στο γεγονός πως το «παρών» στις απεργιακές κινητοποιήσεις έδωσε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.
Ειδικότερα, το βρετανικό δημοσίευμα υπογραμμίζει πως ο Έλληνας υπουργός συμμετείχε στις διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά διαδηλώνοντας εναντίον της λιτότητας.
«Η εργατική τάξη είναι ζωντανή και ανακαλύπτει εκ νέου τη φωνή της» σημείωσε ο Γ. Βαρουφάκης, στο περιθώριο των διαδηλώσεων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα εναντίον της λιτότητας, ενώ κάλεσαν την Ευρωζώνη, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ να «μείνουν μακριά από τη χώρα».
Τα πλοία δεν πραγματοποιούν τα συνήθη δρομολόγια, καθώς τα πληρώματα κατηγορούν τους πιστωτές πως καταστρέφουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, ζητώντας νέες μειώσεις συντάξεων και μισθών.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε ομιλία του προς τους εργαζομένους, τονίζουν οι Financial Times, υποστήριξε πως «το μήνυμα της Πρωτομαγιάς είναι η μάχη και η αντίσταση».
«Η Ελλάδα τηρεί σκληρή γραμμή στις διαπραγματεύσεις, η κυβέρνηση θα τηρήσει τις υποσχέσεις της και οι διαπραγματεύσεις θα έχουν θετική έκβαση» διέτεινε ο Έλληνας υπουργός.
Την ίδια ώρα, εξηγεί το βρετανικό δημοσίευμα, η Ελλάδα παλεύει να καταλήξει σε συμφωνία, καθώς δίχως ένα deal, είναι απίθανο να καταφέρει να καλύψει τις υποχρεώσεις της προς το εσωτερικό και το εξωτερικό.
Βέβαια, ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει πως η κυβέρνηση θα τηρήσει τις κόκκινες γραμμές, αποκλείοντας νέες μειώσεις μισθών, αλλαγές στην αγορά εργασίας, αύξηση του ΦΠΑ και νέες ιδιωτικοποιήσεις.
Πηγές της κυβέρνησης, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, καθιστούν σαφές πως διαφαίνονται οι προοπτικές μίας κατ’ αρχήν συμφωνίας, καθώς το κλίμα έχει βελτιωθεί.
«Υπάρχει πρόοδος, αλλά είμαστε ακόμη στην αρχή της διαδικασίας» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης