Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BBVA: Ακραίο σενάριο το Grexit, όχι όμως απίθανο – Αναγκαία μια λύση το ταχύτερο δυνατόν

BBVA: Ακραίο σενάριο το Grexit, όχι όμως απίθανο – Αναγκαία μια λύση το ταχύτερο δυνατόν
Υπάρχουν και άλλα σενάρια, που θα μπορούσαν να είναι εξίσου επίπονα, σημειώνεται
Περισσότερους κινδύνους σε σχέση με τρεις μήνες νωρίτερα «βλέπει» για την Ευρώπη από την κατάσταση της Ελλάδας η ισπανική BBVA, όπως επισημάνθηκε κατά την παρουσίαση σήμερα, Τρίτη, στη Βαρκελώνη, της έκθεσής της για την ισπανική οικονομία.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της BBVA, Jorge Sicilia, οι σκιές όσον αφορά την Ελλάδα είναι περισσότερο πολιτικές απ' ό,τι οικονομικές, όμως τόνισε ότι πρέπει να εξευρεθεί μια λύση το γρηγορότερο δυνατόν, για να προσθέσει ότι οι διαπραγματεύσεις δεν πάνε καλά.
Παράλληλα, σημείωσε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ αποτελεί ακραίο σενάριο, ωστόσο δεν είναι απίθανο, και συμπλήρωσε ότι ακόμη και τα ενδιάμεσα σενάρια που υπάρχουν μπορεί να είναι εξίσου επίπονα.
Τους επόμενους τέσσερις μήνες λήγουν ομόλογα που δεν είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να τα καλύψει, εκτός αν η Ε.Ε. της επιτρέψει να εκδώσει περισσότερα ή αν της δώσουν ένα μέρος της οικονομικής βοήθειας.
Όπως ανέφερε ο Secilia, βάσει οικονομικών όρων, η Ευρώπη είναι καλύτερα προετοιμασμένη σε σχέση με μερικά χρόνια πριν προκειμένου να αντιμετωπίσει ένα ακραίο σενάριο για την Ελλάδα και εκφράζει την επιθυμία να το αποτρέψει και προσθέτει ότι ακόμη δεν φαίνεται στον ορίζοντα μια έξοδός της από το ευρώ.
Μάλιστα, όπως ανέφερε, θα δούμε τι θα συμβεί στο Eurogroup την εβδομάδα που έρχεται.
Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, οποιοδήποτε ατύχημα στην Ελλάδα θα επηρεάσει τη φυσιογνωμία της νομισματικής ένωσης και θα απαιτούσε μεγαλύτερο βαθμό ενοποίησης στην Ε.Ε.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελ. Κάτσουρα
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης