Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ANZ: Ένα δημοψήφισμα για την παραμονή στην Ευρωζώνη ενδεχομένως είναι μια καλή λύση για την Ελλάδα

ANZ: Ένα δημοψήφισμα για την παραμονή στην Ευρωζώνη ενδεχομένως είναι μια καλή λύση για την Ελλάδα
Κατά την Australia and New Zealand Banking Group το ενδιαφέρον στρέφεται στο πρόβλημα ρευστότητας, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα
Ένα δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι στην Ευρωζώνη ενδεχομένως να είναι μια καλή λύση για την Ελλάδα, αναφέρει σε σημείωμά της σήμερα, Τρίτη, η Australia and New Zealand Banking Group.
Αναλυτικότερα, η ANZ αναφέρει ότι η ιδέα ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα θα μπορούσε να κερδίσει έδαφος, ειδικότερα σε περίπτωση που οι συνομιλίες με τους πιστωτές δεν σημειώσουν την απαραίτητη πρόοδο.
Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα, εκ νέου, στο πρόβλημα ρευστότητας, που αντιμετωπίζει η χώρα.
Μετά την αποπληρωμή της δόσης των 750 εκατ. ευρώ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, τα ταμειακά αποθεματικά της κυβέρνησης έχουν στεγνώσει.
Η ANZ προσθέτει ότι οι κόκκινες γραμμές που χαράσσει «στην άμμο» η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το συνταξιοδοτικό και τις συλλογικές συμβάσεις ενισχύουν το κλίμα έντασης, γύρω από την ελληνική κρίση.
Παρά τις διαφωνίες, ωστόσο, οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών χαιρέτισαν την πρόοδο, που κάνει η Ελλάδα, τονίζοντας παράλληλα ότι απαιτείται περαιτέρω δουλειά.
Η ANZ υπογραμμίζει ότι μία πιθανή λύση, που ήρθε εκ νέου στην επικαιρότητα, είναι η διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, λύση για την οποία μίλησε και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble.
Το 70-80% των Ελλήνων φαίνεται ότι είναι υπέρ της παραμονής, οπότε ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα θα έπρεπε να συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις της στους εταίρους.
Σε αντίθετη περίπτωση, ένα αποτέλεσμα κατά της παραμονής της χώρας στο ευρώ, θα μπορούσε να επιταχύνει τη διαδικασία εξόδου της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης