Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στον παλμό των dealing rooms: Ζώνη ορόσημο για το βραχυπρόθεσμο momentum οι 800 – 780 μονάδες

Στον παλμό των dealing rooms: Ζώνη ορόσημο για το βραχυπρόθεσμο momentum οι 800 – 780 μονάδες
Η νευραλγική ζώνη σε επίπεδο τραπεζικού δείκτη εντοπίζεται από τις 615 – 590 μονάδες
Με απώλειες (-3,21%) έκλεισε ο ΓΔ την προηγούμενη εβδομάδα στις 811,98 μονάδες σπάζοντας έτσι το σερί των τριών συνεχόμενων ανοδικών που είχε δημιουργήσει, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο σχόλιο της Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ.
Τρείς αποτυχημένες προσπάθειες ανοδικής διάσπασης της ζώνης των 845 μονάδων έδωσαν πτωτική εκτόνωση την Παρασκευή 15/5 (ημέρα λήξεως παραγώγων προϊόντων) με τις μεγαλύτερες πιέσεις να εντοπίζονται σε ΑΛΦΑ(-7,29%), ΠΕΙΡ(-9,48%) και ΕΥΡΩΒ(-7,14%) στις τραπεζικές μετοχές δηλαδή που είχαν υπεραποδώσει από τα χαμηλά έτους (Απρίλιος 2015).
Κατοχύρωση κερδών αλλά και στάση αναμονής ενόψει της εβδομάδας φωτιά που ξεκινά σήμερα, είναι ένα μείγμα που θα μπορούσε να δώσει συνέχεια στην πτωτική κίνηση της Παρασκευής ‘κατεβάζοντας’ το ΓΔ ξανά στη ζώνη ορόσημο για το βραχυπρόθεσμο momentum (800 – 780 μον.), εκεί δηλαδή που θα κριθεί το ενδεχόμενο πτωτικής επιτάχυνσης.
Υπενθυμίζουμε ότι στις 30/4/15 αλλά και 6/5/15 η αγορά έβγαλε ισχυρά αντανακλαστικά στη συγκεκριμένη περιοχή, αναχαιτίζοντας την έναρξη πτωτικού κύματος.
Ο ΔΤΡ έκλεισε την εβδομάδα με απώλειες (-8,61%) έχοντας πρώτα  ‘μαζέψει’  κέρδη (+45,67%) από τα χαμηλά έτους.
Η αντίστοιχη νευραλγική ζώνη σε επίπεδο τραπεζικού δείκτη εντοπίζεται από τις 615 – 590 μονάδες.
Η αντίστροφη μέτρηση για την Ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει, με τις πιέσεις που της ασκούνται για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές να αυξάνονται συνεχώς.
Έγγραφο  του ΔΝΤ υποστηρίζει πως οι τέσσερις δόσεις  που είναι να πληρωθούν στις 5/6, 12/6, 16/6 και 19/6 συνολικού ύψους 1,53 δις ευρώ θα είναι αδύνατον να εξοφληθούν.
Σε ανάλογη κίνηση άσκησης πίεσης προς την Ελληνική κυβέρνηση προέβη o οίκος Fitch, ο οποίος επιβεβαίωσε την αξιολόγησή του προς την Ελλάδα σε CCC.
Το βασικό σενάριο βέβαια είναι η επιβίωση της χώρας παρά τις ασφυκτικές συνθήκες μέσω μίας άμεσης συμφωνίας, προειδοποιεί όμως ότι ο κίνδυνος χρεοκοπίας είναι ακόμα υπαρκτός.
Ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας σε ομιλία του στο συνέδριο του Economist υποστήριξε ότι η συμφωνία είναι πολύ κοντά, όμως υπογράμμισε ότι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης  παραμένουν.
Βασικές διαφωνίες αποτελούν το ασφαλιστικό, τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα και το εργασιακό, με ισοδύναμα μέτρα να αναμένονται για την κάλυψη αυτών.
Κομβική θα χαρακτηρίζαμε τη σύνοδο κορυφής στη Ρίγα την Πέμπτη με ένα έκτακτο Eurogroup να λαμβάνει χώρα την τελευταία εβδομάδα του μηνός.
Πιθανότερη ημερομηνία συνεδρίασης φαίνεται η Δευτέρα 25/5, δίνοντας μία εβδομάδα στην κυβέρνηση να καταφέρει να βρει τη χρυσή τομή σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων μετατρέποντας την πρόοδο της προηγούμενης εβδομάδας σε οριστική συμφωνία με στόχο την εκταμίευση της απαιτούμενης ρευστότητας για το μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης