Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mason (Channel 4): Μεγάλες υπαναχωρήσεις του Juncker… για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ

Mason (Channel 4): Μεγάλες υπαναχωρήσεις του Juncker… για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ
«Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μισήσει ορισμένες λεπτομέρειες της συμφωνίας, εντούτοις πρόκειται για μία μεγάλη χαλάρωση υπέρ της Ελλάδας»
Για μεγάλη υπαναχώρηση του Juncker κάνει λόγο Βρετανός δημοσιογράφος του Channel 4, Paul Mason, σχολιάζοντας τη φερόμενη ως συμβιβαστική πρόταση της Κομισιόν για την άρση του ελληνικού αδιεξόδου.
Ειδικότερα, χαιρετίζοντας τα βήματα συμβιβασμού εκ μέρους της Κομισιόν, ο γνωστός δημοσιογράφος κάνει λόγο για μεγάλες υπαναχωρήσεις του J.C. Juncker.
Αναλύοντας τις προτάσεις της Κομισιόν, σημειώνει πως η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους αναβάλλεται για το Φθινόπωρο, ενώ ο ΕΝΦΙΑ, τον οποίοι οι Έλληνες μισούν, παραμένει ως έχει.
Παράλληλα, διαπιστώνει σημαντική υπαναχώρηση της Κομισιόν ως προς το μέγεθος της λιτότητας… για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακόμη κάνει λόγο για «νίκη» του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα και τις αλλαγές στην αγορά εργασίας.
Άλλωστε, όπως εξηγεί, το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO) φαίνεται πως παρέχει ισχυρή στήριξη στις ελληνικές θέσεις.
«Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μισήσει ορισμένες λεπτομέρειες της συμφωνίας, εντούτοις πρόκειται για μία μεγάλη χαλάρωση υπέρ της Ελλάδας» διαμηνύει ο Paul Mason.
Καταλήγοντας, επισημαίνει πως εάν το σχέδιο του J.C. Juncker τύχει της αρνητικής αποδοχής της Γερμανίας, τότε αυτομάτως σημάνει πως το Βερολίνο εξωθεί την Ελλάδα στην επιλογή του δημοψηφίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης