Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Blueprint Capital: Αισιόδοξη η ελληνική κυβέρνηση για μια συμφωνία μέσα στην εβδομάδα

Blueprint Capital: Αισιόδοξη η ελληνική κυβέρνηση για μια συμφωνία μέσα στην εβδομάδα
Δεν φαίνεται να συμφωνεί με την πρόταση Juncker το ΔΝΤ, το οποίο φέρεται να είναι δυσαρεστημένο
Στις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από την Ελλάδα και το ενδεχόμενο επίτευξης μιας συμφωνίας με τους πιστωτές της, αναφέρονται σε σημερινό σημείωμά τους οι αναλυτές της Blueprint Capital, υπογραμμίζοντας παράλληλα την πρόταση του προέδρου της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, για μια συμφωνία που θα παρείχε στην Ελλάδα περί τα 5 δισ. ευρώ τον Ιούνιο.
Όπως επισημαίνουν, «οι έλληνες αξιωματούχοι έχουν ανανεώσει τις ελπίδες τους ότι μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία αυτή την εβδομάδα προκειμένου να απελευθερωθούν δισ. ευρώ ώστε να σταματήσουν την πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία».
Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker, φέρεται να έχει περιγράψει μια πιο ευνοϊκή συμφωνία για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς θα καθυστερούσε τα μέτρα λιτότητας, όμως δεν θα έπαυε να απαιτεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας.
Η προτεινόμενη συμφωνία θα παρείχε στην Ελλάδα ποσό περί τα 5 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, εγκαίρως ώστε η χώρα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που συνολικά ανέρχονται για τον εν λόγω μήνα σε 1,5 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, όπως σημειώνεται, το ποσό αυτό των 5 δισ. είναι αρκετά μικρότερο της τελευταίας δόσης, 7,2 δισ. ευρώ, του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, καθώς το ΔΝΤ είναι απίθανο να απελευθερώσει τα χρήματα του δικού του μεριδίου, καθώς φέρεται δυσαρεστημένο με την πρόταση Juncker.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης