Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brzeski (ING): Τι εννοούσε ο Draghi με την «ισχυρή συμφωνία» για την Ελλάδα; - Μήπως αναδιάρθρωση χρέους;

tags :
Brzeski (ING): Τι εννοούσε ο Draghi με την «ισχυρή συμφωνία» για την Ελλάδα; - Μήπως αναδιάρθρωση χρέους;
Η ΕΚΤ τάχθηκε υπέρ μιας ισχυρής συμφωνία που προβλέπει κοινωνική δικαιοσύνη και οικονομική ανάπτυξη, αλλά και δημοσιονομική βιωσιμότητα και οικονομική σταθερότητα
Ιδιαίτερη σημασία δίνει ο Carsten Brzeski, αναλυτής της ING, στις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μ. Draghi, για την Ελλάδα, ξεχωρίζοντας τη φράση ότι η «ΕΚΤ δεν θα τραβήξει τη σκανδάλη για την Ελλάδα αυτόνομα».
«Εφ 'όσον υπάρχει η πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση, η ΕΚΤ θα συνεχίσει να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA», δήλωσε χτες ο Draghi, δείχνοντας την πρόθεση της κεντρικής τράπεζας να στηρίξει την Ελλάδα εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις.
"Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση του ELA και τις πιθανές πρόσθετες περικοπές στις εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου, ο Draghiπαρατήρησε ότι η ΕΚΤ θα επιμείνει στην προσέγγιση που βασίζεται σε κανόνες και των διαφορετικών κανόνων που εφαρμόζονται στον ELA και τους κανόνες ασφάλειας της".
"Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, η Ευρωζώνη θα ήταν διατεθειμένη να προσαρμόσει τους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια.
Αντί για ένα μόνιμο στόχο στο πρωτογενές έλλειμμα της τάξεως του 4,5%, η Ελλάδα θα μπορεί να έχει μια πιο ήπια διαδρομή, με πλεόνασμα 1% το τρέχον έτος έως 3,5% το 2018".
"Ωστόσο, δεν είναι σαφές πώς οι πιστωτές της Ευρωζώνης θέλουν να τηρήσει η Ελλάδα και τους στόχους του χρέους, χωρίς αναδιάρθρωσή του, όταν οι δημοσιονομικοί στόχοι γίνουν ηπιότεροι και η ανάπτυξη ασθενέστερη", σχολιάζει ο αναλυτής.
Στο σημείο αυτό, ο Draghi - που αρχικά δεν ήθελε να σχολιάσει για την Ελλάδα - δήλωσε ότι η ΕΚΤ θέλει να είναι η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά υπάρχει ανάγκη για «μια ισχυρή συμφωνία».
Η Ελλάδα είναι μια βιώσιμη οικονομία, αν εφαρμόζονταν οι σωστές πολιτικές, ανέφερε.
Η ΕΚΤ τάχθηκε υπέρ μιας ισχυρής συμφωνία που προβλέπει κοινωνική δικαιοσύνη και οικονομική ανάπτυξη, αλλά και δημοσιονομική βιωσιμότητα και οικονομική σταθερότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης