Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Handelsblatt: Διασώζοντας την Ελλάδα - Τα τρία Μνημόνια σε ένα διάγραμμα

Handelsblatt: Διασώζοντας την Ελλάδα - Τα τρία Μνημόνια σε ένα διάγραμμα
Τα τρία ευρωπαϊκά ταμεία από τα οποία έχει δανειστεί η Ελλάδα...
Μια επισκόπηση της… διάσωσης για την Ελλάδα, καθώς και τα κεφάλαια διάσωσης, που βρίσκονται στη διάθεση κάθε μέλους της ευρωζώνης, όταν βρίσκεται σε κρίση, δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Ειδικότερα, στον πίνακα, που ακολουθεί, τα τρία Μνημόνια της Ελλάδας παρουσιάζονται σε σχήμα σφαίρας, μεγέθους ανάλογου με το ύψος του κάθε πακέτου διάσωσης.
Έτσι το πρώτο Μνημόνιο παρουσιάζεται ως μια μικρή σφαίρα, «μόλις» 52,9 δισ. ευρώ, το δεύτερο πακέτο ως μια πολύ μεγαλύτερη σφαίρα, καθώς άγγιξε τα 130,9 δισ. ευρώ και το νέο, επικείμενο πρόγραμμα ως μια τρίτη σφαίρα, που αντικατοπτρίζει τα 82 με 86 δισ. ευρώ, στα οποία υπολογίζεται να διαμορφωθεί.
Στη συνέχεια, ο πίνακας αναφέρει τα τρία ταμεία, τα οποία χρηματοδοτούν τα ευρωπαϊκά κράτη, που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.
Αναλυτικότερα, αναφέρεται ο ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) για τα κράτη της Ευρωζώνης, ο οποίος διαθέτει 80 δισ. σε κεφάλαια και 620 δισ. σε εγγυήσεις, και τον EFSM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) για τα κράτη της ΕΕ, που μπορεί να δανείσει συνολικά έως και 60 δισ. ευρώ.
Ως τρίτο ταμείο αναφέρει τον EFSF (Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), το προσωρινό ταμείο που είχε συσταθεί για κράτη της Ευρωζώνης και αντικαταστάθηκε από τον ESM.
Σημειώνεται ότι ο EFSF έχει χορηγήσει δάνεια 174,6 δισ. ευρώ, με τη μερίδα του λέοντος να έχει δοθεί σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία.

Bailing Out Greece-01

www.bankingnews.gr 




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης