Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποιήσεις Greenspan για την «φούσκα», που σχηματίζεται στην αγορά ομολόγων

Προειδοποιήσεις Greenspan για την «φούσκα», που σχηματίζεται στην αγορά ομολόγων
Ο πρώην διοικητής της Fed «συμβούλευσε» τους επενδυτές «να ανησυχήσουν» για την κατάσταση στην αγορά ομολόγων, υπογραμμίζοντας ότι αν κανείς παρατηρήσει τις τιμές των ομολόγων ως προς τα κέρδη θα δει ότι η κατάσταση είναι άκρως ασταθής
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρώην διοικητής της Fed, Alan Greenspan, για την «φούσκα», που σχηματίζεται στην αγορά ομολόγων.
Αναλυτικότερα, ο Greenspan τόνισε πως τα επιτόκια των ομολόγων ενδέχεται να εκτοξευτούν απότομα, με την οικονομία να δέχεται ισχυρό πλήγμα, όταν αυτή η «φούσκα» σκάσει.
Στη συνέχεια επισήμανε ότι αυτό που συμβαίνει την τρέχουσα περίοδο στην αγορά ομολόγων είναι συγκρίσιμο με αυτό που συμβαίνει στις χρηματιστηριακές αγορές, όταν δημιουργούνται «φούσκες» μετοχών.
Ο πρώην διοικητής της Fed «συμβούλευσε» τους επενδυτές «να ανησυχήσουν» για την κατάσταση στην αγορά ομολόγων, υπογραμμίζοντας ότι αν κανείς παρατηρήσει τις τιμές των ομολόγων ως προς τα κέρδη θα δει ότι η κατάσταση είναι άκρως ασταθής.
Στα αμερικανικά ομόλογα, επισήμανε ο Greenspan, τα επιτόκια θεωρούνται φυσιολογικά όταν κινούνται μεταξύ των τιμών 4% με 5%, ενώ το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2008 σταθερά κάτω από 4%.

Photo published for Alan Greenspan Warns Of Bond Bubble

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης