Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πιθανότατη η εξάντληση της ανοδικής αντίδρασης στη ζώνη των 635- 651 μονάδων στο ελληνικό χρηματιστήριο

Πιθανότατη η εξάντληση της ανοδικής αντίδρασης στη ζώνη των 635- 651 μονάδων στο ελληνικό χρηματιστήριο
Η επαναπροσέγγιση της περιοχής των 590 μονάδων φαίνεται εξαιρετικά πιθανή στο άμεσο μέλλον και τεχνικά απαραίτητη στο βασικό σενάριο
Τέταρτη συναπτή εβδομάδα απωλειών για το ΓΔ με κλείσιμο στις 633,81 μονάδες (-0,24%).
Αυτή τη φορά όμως... με ισχυρή ανοδική αντίδραση από το χαμηλό των 562,87 μον. που σημειώθηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας 24/8 (-10,54%) στον απόηχο του παγκόσμιου sell off που προκλήθηκε πρωτογενώς από την κρίση στις αγορές της Ασίας.
Με αυτόν τον τρόπο η αγορά βρέθηκε σχεδόν ακαριαία σε νέο χαμηλό έτους για να φρενάρει στις 562,87 μονάδες μερικές ώρες αργότερα. Εξαιρετικά σημαντικό γεγονός τα ισχυρά ανακλαστικά της αγοράς στην ευρύτερη ζώνη των 560 μονάδων καθώς όπως επισημάνθηκε στο προηγούμενο σχόλιο  "νέο χαμηλό έτους θα δημιουργούσε ελκυστικές αποτιμήσεις για αρκετές μετοχές της πραγματικής οικονομίας οι οποίες συνεχίζουν να υπεραποδίδουν σε ένα τόσο αρνητικό κλίμα, με αποτέλεσμα την εκδήλωση αγοραστικού ενδιαφέροντος έστω και σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα,στα πλαίσια ενός νέου relief rally".
Αυτό το ράλι ανακούφισης συντελέστηκε ως ένα βαθμό και στον "τραπεζικό κλάδο" ο οποίος έκλεισε με εβδομαδιαία κέρδη (+4,18%).
"Κλειδί" αποτελεί τώρα η δυναμική αυτής της ανοδικής αντίδρασης η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να εξαντληθεί στη ζώνη (635 – 651 μονάδων) θυμίζοντας ότι οι 651,78 μονάδες αποτελούσαν το χαμηλό έτους προ capital controls.
Συνεπώς, ελάχιστη επαναπροσέγγιση έως την περιοχή των 590 μονάδων φαίνεται εξαιρετικά πιθανή στο άμεσο μέλλον και τεχνικά απαραίτητη στο βασικό σενάριο, καθώς εκεί η αγορά θα κληθεί ξανά να βγάλει ισχυρά ανακλαστικά με σκοπό το σχηματισμό μεσοπρόθεσμης βάσης.
Επισημαίνεται η κομβικής σημασίας ζώνη των 560 μονάδων για τη μακροχρόνια τεχνική εικόνα του ΓΔ στην οποία θα αναφερθούμε εκτεταμένα σε επόμενα σχόλια....
Άξια αναφοράς είναι τα εντυπωσιακά  εταιρικά αποτελέσματα που παρουσίασαν πολλές ελληνικές επιχειρήσεις το πρώτο εξάμηνο του 2015 παρά το πάγωμα της οικονομίας και την μεγάλη αβεβαιότητα που επικρατεί.
Η πλειοψηφία των BlueChips εμφανίζει αυξημένη κερδοφορία, μεγαλύτερο κύκλο εργασιών, θετικές ταμειακές ροές και ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα, με την πλειοψηφία αυτών να βασίζονται στην εξωστρέφεια των δραστηριοτήτων τους.
Σήμερα είναι η τελευταία μέρα προθεσμίας της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων των υπολοίπων εταιριών, με εξαίρεση τις τράπεζες που έχουν πάρει παράταση έως τις 30/9!

Η τεχνική ανάλυση προέρχεται από την Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης