Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gross (Janus Fund): Η παγκόσμια δημοσιονομική και νομισματική πολιτική δεν ευνοεί την κερδοφορία στις αγορές

Gross (Janus Fund): Η παγκόσμια δημοσιονομική και νομισματική πολιτική δεν ευνοεί την κερδοφορία στις αγορές
Αν η πολιτική δεν μεταβληθεί, τότε τα κέρδη θα μηδενιστούν, εκτιμά ο Bill Gross
Την εκτίμηση ότι η παγκόσμια δημοσιονομική, αλλά και νομισματική πολιτική δεν είναι εποικοδομητική και δεν ευνοεί την ανάπτυξη διατυπώνει ο διάσημος επενδυτής και επικεφαλής του Janus Capital Fund, Bill Gross, σε ειδική ανάλυσή του για τις επενδυτικές προοπτικές.
Ειδικότερα, εκτιμά ότι τα πολύ χαμηλά ή/και μηδενικά επιτόκια έχουν περιορίσει τόσο τις πραγματικές, όσο και τις δυνητικές αποδόσεις των επενδύσεων, σε κάθε κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.
«Σε περίπτωση που η ίδια πολιτική συνεχιστεί, τότε τα κέρδη των μετοχικών αγορών και των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης θα περιοριστούν πολύ, ενώ θα βρεθούν σε καθοδική πορεία», σημειώνει χαρακτηριστικά ο επενδυτής.
Αντίστοιχα, επισημαίνει πως η ανταμοιβή στις υψηλής ποιότητας διεθνείς αγορές ομολόγων είναι πολύ μικρή, σε σύγκριση με τον κίνδυνο που εγκυμονούν.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πραγματικό αίνιγμα, καθώς τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια των κεντρικών τραπεζών έχουν περιορίσει πολύ τα κέρδη των επενδυτών, ωστόσο σε περίπτωση που αυτά αυξηθούν απότομα πολύ ψηλά, οι αγορές θα βρεθούν και πάλι στο κόκκινο.
«Οι καπιταλιστικές οικονομίες με τα μηδενικά επιτόκια έχουν δημιουργήσει παγκόσμιες ανισορροπίες, που βλάπτουν την παραγωγική ανάπτυξη και μαζί της τις πιθανότητες για την “παλαιά κανονική" ευημερία», υποστηρίζει ο Gross.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης