Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ορόσημο η ζώνη των 655 μονάδων για την επιδείνωση της βραχυπρόθεσμης τάσης στο ελληνικό χρηματιστήριο

Ορόσημο η ζώνη των 655 μονάδων για την επιδείνωση της βραχυπρόθεσμης τάσης στο ελληνικό χρηματιστήριο
Σε πολύ κρίσιμα τεχνικά σημεία η αγορά αναφέρει η Ελληνομαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ
Με απώλειες (-3,21%) έκλεισε η εβδομάδα για το Γ.Δ στις 675,17 μονάδες, σταματώντας έτσι το σερί των τριών ανοδικών που προηγήθηκαν προεκλογικά.
Το υψηλό δόθηκε γρήγορα το πρωί της Δευτέρας μόλις στις 703,01 μονάδες δείχνοντας πλήρη αδυναμία προσέγγισης έστω των 708,29 μονάδων, του υψηλού δηλαδή της 11/8, από το οποίο η αγορά καταδύθηκε στο χαμηλό έτους (562,87 μονάδες).
Παρατηρώντας ακριβέστερα το ημερήσιο γράφημα του Γενικού Δείκτη, αίσθηση προκαλεί η τετραπλή αποτυχημένη προσπάθεια διάσπασης – κλεισίματος άνω των 700 μονάδων, σε τέσσερις συναπτές συνεδριάσεις από τις 17/9 έως και 22/9.
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η παραμονή του σήματος πώλησης στο εβδομαδιαίο γράφημα του Γ.Δ.
Η βραχυπρόθεσμη τεχνική εικόνα απαιτεί ημερήσιο κλείσιμο άνω των 703 μονάδων για ενεργοποίηση αγοραστικού σήματος.
Ταυτόχρονα, σημαντικότατο επίπεδο – φίλτρο για την τρέχουσα εβδομάδα είναι η περιοχή των 655 μονάδων καθώς πτωτική διάσπαση θα δημιουργήσει επιτάχυνση, ανοίγοντας το δρόμο για τις ζώνες των 635 και 615 μονάδων.
Αντίστοιχα κρίσιμες περιοχές όσον αφορά στην επιδείνωση της βραχυπρόθεσμης εικόνας θα αποτελέσουν η ζώνη των 7,70 € για ΟΤΕ, η ζώνη των 4,63€ για ΔΕΗ, η ζώνη των 7,50 € για ΟΠΑΠ, η ζώνη των 4,65 € για ΜΥΤΙΛ και η ζώνη των 7,6 € για ΜΠΕΛΑ.
Οι μεγαλύτερες απώλειες και πάλι στον τραπεζικό κλάδο αφού η εβδομάδα έκλεισε  με απώλειες -19,83%, στις 230,83 μονάδες χάνοντας ταχύτατα σχεδόν όλα τα κέρδη των δύο τελευταίων ανοδικών εβδομάδων.
Αμετάβλητη διατήρησε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας ο οίκος Moody’s, επιβεβαιώνοντας τη βαθμίδα  Caa3 με σταθερό Outlook. Καθοριστικά σημεία της διακράτησης αποτέλεσαν η αποδοχή του τρίτου πακέτου στήριξης αλλά και το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση εμφανίζεται πιο υποστηρικτική στην εφαρμογή των μέτρων που επιβάλλει το νέο πρόγραμμα.
Τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών καταφθάνουν άμεσα στην Αθήνα τις επόμενες μέρες, με στόχο την οριστικοποίηση των προαπαιτουμένων. Στην συνέχεια θα κατατεθεί ο προϋπολογισμός στην βουλή και θα παρουσιαστεί στο κρίσιμο Eurogroup της 5ηςΟκτωβρίου, ενώ εκκρεμούν ακόμα η πρώτη αξιολόγηση και η εκταμίευση της υποδόσης του Αυγούστου ύψους 3 δις ευρώ η οποία θα σπάσει όπως όλα δείχνουν σε 2 δόσεις των δύο και ενός δις κατά σειρά.
Τέλος, απομένει λιγότερο από ένας μήνας για την γνωστοποίηση των Stress Tests της ΕΚΤ στις 25 Οκτωβρίου, όπου σε συμβολή με το AQR που ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα θα γνωστοποιηθούν και οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών.

Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης