Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Η αξία της διαφοροποίησης στις επενδύσεις μέσα από έναν πίνακα αποδόσεων

Business Insider: Η αξία της διαφοροποίησης στις επενδύσεις μέσα από έναν πίνακα αποδόσεων
Η διαφοροποίηση και η εξισορρόπηση αποτελούν τους πρωταρχικούς κανόνες στις επενδύσεις
Κανένα περιουσιακό στοιχείο ή επένδυση δεν κατέγραψε την κορυφαία επίδοση στις αγορές χρόνο με το χρόνο σε σταθερή βάση την τελευταία δεκαετία.
Δυστυχώς, όση ικανότητα ή εμπειρία και αν έχει κανείς, ουδείς μπόρεσε να προβλέψει πως θα κινηθεί οποιαδήποτε μορφή επένδυσης σε οποιαδήποτε από τις χρονιές που εξετάζονται.
Ως αποτέλεσμα, αυτοί που προσπαθούν να προβλέψουν και να πετύχουν την κατάλληλη στιγμή στις αγορές καταλήγουν να «καίγονται».
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει ανάλυση που παρουσιάζει το Business Insider σχετικά με τις αποδόσεις ανά κατηγορία επένδυσης από το 2004 έως και το Νοέμβριο του 2015.
Το μέγεθος της πρόκλησης φαίνεται ξεκάθαρα στα χαοτικά χρώματα του πίνακα των αποδόσεων για κάθε μορφή επένδυσης την τελευταία δεκαετία, όπου και παρουσιάζονται οι συνολικές αποδόσεις ανά κατηγορία επένδυσης.
Για τον John Stoltzfus της Oppenheimer, ο πίνακας αυτός διδάσκει σε όλους μας ένα πολύτιμο μάθημα όσον αφορά τις επενδύσεις.
«Κατά την άποψή μας, το παζλ αυτό καταδεικνύει τη σημασία της διαφοροποίησης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου και της τακτικής εξισορρόπησης των τοποθετήσεων του κάθε επενδυτή», σημειώνει ο Stoltzfus.
«Από μόνο του, το κάθε περιουσιακό στοιχείο μπορεί να είναι ευμετάβλητο, αλλά ένα μίγμα στοιχείων σε ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο μπορεί να μειώσει τη συνολική μεταβλητότητα».
Διαφοροποίηση και εξισορρόπηση λοιπόν.

cotd total returns asset quilt

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης