Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Οι τρεις προκλήσεις της Κίνας, μετά την αναστολή του μηχανισμού διακοπής συνεδριάσεων

Moody's: Οι τρεις προκλήσεις της Κίνας, μετά την αναστολή του μηχανισμού διακοπής συνεδριάσεων
Μεταξύ αυτών, ο κίνδυνος έντονης μείωσης της ρευστότητας στην αγορά
Αντιμέτωπη με τρεις προκλήσεις είναι η Κίνα, μετά την απόφασή της να αναστείλει τον μηχανισμό διακοπής συνεδριάσεων μόλις τέσσερις ημέρες από την εφαρμογή του, σημειώνει σε ανάλυσή του ο οίκος αξιολόγησης Moody's.
Η πρώτη από τις τρεις προκλήσεις που επισημαίνει η Moody's είναι ότι υπάρχει ο κίνδυνος οξείας μείωσης της ρευστότητας στην αγορά.
«Από τη στιγμή που ετίθετο σε λειτουργία ο μηχανισμός, η διαπραγμάτευση θα σταματούσε για όλες τις μετοχές, περιλαμβανομένων των μετοχών - blue chips, που είναι οι πιο ρευστοποιήσιμες, κλείνοντας ένα βασικό κανάλι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι επενδυτές για να διαθέσουν τις μετοχές τους», αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης.
Η δεύτερη πρόκληση, είναι ότι ο μηχανισμός αυτός έθεσε εν αμφιβόλω τους ελέγχους κινδύνου των χρηματιστηριακών εταιρειών σε σχέση με την ικανότητά τους να διαθέτουν collaterals (εγγυήσεις) στην περίπτωση που δανειζόμενη αποτύγχαναν να τιμήσουν τις υποχρεώσεις τους.
Τέλος, ο μηχανισμός διακοπής συνεδριάσεων στο τελικό του στάδιο θα μπορούσε να μειώσει δραστικά τον όγκο συναλλαγών στην αγορά, όπως και των προμηθειών των χρηματιστηριακών εταιρειών.
Στις 7 Ιανουαρίου 2016, σημειώνει η Moody's, ο όγκος συναλλαγών συρρικνώθηκε στα 188 δισ. γουάν εξαιτίας της μείωσης του χρόνου διαπραγμάτευσης, έναντι του μέσου όρου του 1 τρισ. ημερησίως το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης