Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ εμπόδιο στα σχέδια της Fed

tags :
ING: Η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ εμπόδιο στα σχέδια της Fed
Η ING κατευθύνεται σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της, τόσο για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, όσο και τις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed
Η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ αναμένεται να θέσει εμπόδια στα σχέδια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της χώρας (Federal Reserve - Fed) για την περαιτέρω σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει ο Rob Carnell, αναλυτής της ολλανδικής ING Bank, στον απόηχο των αποτελεσμάτων για την οικονομία των ΗΠΑ το δ’ τρίμηνο του 2015, η οποία επιβραδύνθηκε σε +0,7% από 2% το γ’ τρίμηνο του ίδιου έτους.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η οικονομία των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά λιγότερο από 1,5% το β’ εξάμηνο του 2015, κάτι που συνάδει περισσότερο με διεύρυνση του παραγωγικού κενού και όχι συρρίκνωση.
«Εφόσον αυτό μεταφραστεί σε βραδύτερους ρυθμούς προσλήψεων μπορούμε να αποχαιρετίσουμε το ενδεχόμενο μιας νέας αύξησης των επιτοκίων το άμεσο μέλλον», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Carnell, ο οποίος απέδωσε την επιβράδυνση της ανάπτυξης κυρίως στην υποχώρηση της καταναλωτικής ζήτησης εγχώρια.
Μάλιστα, επεσήμανε ότι η ING κατευθύνεται σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της, τόσο για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, όσο και τις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης