Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BBH: Τον Ιούνιο η πρώτη αύξηση των επιτοκίων της Fed στο 2016 - Δεύτερη αύξηση πριν το τέλος του έτους

BBH: Τον Ιούνιο η πρώτη αύξηση των επιτοκίων της Fed στο 2016 - Δεύτερη αύξηση πριν το τέλος του έτους
Την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed στηρίζει μεταξύ άλλων η ενίσχυση των πληθωριστικών προσδοκιών
Τον Ιούνιο 2016 αναμένεται να αυξήσει για πρώτη φορά εφέτος τα επιτόκια του δολαρίου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve), ενώ μια δεύτερη αύξηση θα λάβει χώρα πριν την εκπνοή του δευτέρου εξαμήνου του 2016.
Αυτό προβλέπει σε ανάλυσή της η ειδικευμένη τράπεζα Brown Brothers Harriman (BBH), σύμφωνα με την οποία η εξέλιξη της οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ σε γενικές γραμμές συνάδει με τις εκτιμήσεις της Fed, με την επιβράδυνση του τελευταίου τριμήνου 2015 να αποδεικνύεται προσωρινή.
Σύμφωνα με την BBH, όσο η αγορά εργασίας συνεχίζει να βελτιώνεται, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αυτοπεποίθηση των αξιωματούχων της Fed ότι οι ιδιωτικές καταναλωτικές δαπάνες (PCE) θα ενισχύονται, ένας δείκτης καθοριστικός για την οικονομία των ΗΠΑ.
Την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed στηρίζει μεταξύ άλλων η ενίσχυση των πληθωριστικών προσδοκιών δεκαετίας από 1,11% στο μέσον Φεβρουαρίου 2016, σε 1,55%, όπως και η σταθεροποίηση των μεγάλων κεφαλαιαγορών διεθνώς, αλλά και η εξασθένηση του δολαρίου (βοηθάει τις αμερικανικές εξαγωγές).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης