Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Η Wells Fargo αποτελεί όλο και μεγαλύτερο κίνδυνο για το διεθνές τραπεζικό σύστημα

Reuters: Η Wells Fargo αποτελεί όλο και μεγαλύτερο κίνδυνο για το διεθνές τραπεζικό σύστημα
Οι JP Morgan Chase, Citigroup, Bank of America, Goldman Sachs και Morgan Stanley εξακολουθούν να αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο από τη Wells Fargo, αλλά η τελευταία επιδείνωσε τη θέση της σημαντικά
Η Wells Fargo αποτελεί όλο και μεγαλύτερο κίνδυνο για το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα, ενώ οι κίνδυνοι από τις υπόλοιπες μεγάλες αμερικανικές τράπεζες ελάχιστα έχουν αλλάξει τον τελευταίο χρόνο.
Αυτό είναι το συμπέρασμα έκθεσης της αμερικανικής Υπηρεσίας Οικονομικών Ερευνών (OFR), μία αρχή επίβλεψης της οικονομικής σταθερότητας, η οποία μελέτησε τη συστημική σημασία των μεγαλύτερων τραπεζών του κόσμου χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του 2014 από την Επιτροπή της Βασιλείας σχετικά με την Τραπεζική Εποπτεία.
Έπειτα, η Υπηρεσία «βαθμολόγησε» κάθε τράπεζα βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν το μέγεθος, η πολυπλοκότητα, η διασυνδεσιμότητα και η ανάμικτης δικαιοδοσίας δραστηριότητα, καθώς και το πόσο εύκολα τα προϊόντα που παρέχει η κάθε τράπεζα μπορούν να χορηγηθούν από τους ανταγωνιστές της.
Οι JP Morgan Chase, Citigroup, Bank of America, Goldman Sachs και Morgan Stanley εξακολουθούν να αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο από τη Wells Fargo, όπως ακριβώς και πριν από 1 χρόνο, αλλά οι βαθμολογίες τους δεν άλλαξαν σημαντικά.
Αντίθετα, η βαθμολογία της Wells Fargo αυξήθηκε κατά 18% στις 202,6 μονάδες.
Η JPMorgan έχει την υψηλότερη βαθμολογία με 494,7 μονάδες.
Ξεκινώντας από φέτος, οι ρυθμιστικές αρχές θα χρησιμοποιούν αυτή την ανάλυση της OFR για να καθορίσουν τις κεφαλαιακές ανάγκες για τις τράπεζες που εξετάζει η έρευνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης