Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποιήσεις UBS για Βρετανία: Σε κίνδυνο ο χρηματοπιστωτικός κλάδος σε περίπτωση Brexit

Προειδοποιήσεις UBS για Βρετανία: Σε κίνδυνο ο χρηματοπιστωτικός κλάδος σε περίπτωση Brexit
«Οι εγχώριες τράπεζες είναι πολύ συνδεδεμένες με την βρετανική οικονομία, καθώς όλα έχουν να κάνουν με καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια», σημειώνει η UBS
Ο κλάδος που θα υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες από μια αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο χρηματοπιστωτικός, προειδοποιεί η UBS, η οποία τονίζει ότι μια αποχώρηση της χώρας από το ευρωπαϊκό μπλοκ θα πλήξει τόσο τις εθνικές όσο και τις διεθνείς δραστηριότητες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Όπως αναφέρει, οι τράπεζες είναι στενά συνδεδεμένες με την εγχώρια οικονομία και θα υποφέρουν, διότι μια αποχώρηση από την Ε.Ε. θα μπορούσε να πλήξει την οικονομία, ενώ μια αλλαγή στην πιστοληπτική αξιολόγηση της Βρετανίας θα αύξανε τα χρηματοδοτικά έξοδα.
Οι μεγαλύτερες τράπεζες, σύμφωνα με την UBS, θα πλήγονταν από οποιαδήποτε αύξηση του κόστους που προκύπτει από τον μεγαλύτερο κίνδυνο που συνδέεται με τα βρετανικά περιουσιακά τους στοιχεία και δυνητικά από πιο επαχθείς όρους για την παροχή υπηρεσιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Οι εγχώριες τράπεζες είναι πολύ συνδεδεμένες με την βρετανική οικονομία, καθώς όλα έχουν να κάνουν με καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια», σημειώνει η UBS, προσθέτοντας ότι «θα πληγούν πιο βαριά από τις διεθνείς τράπεζες λόγω της μεγαλύτερης έκθεσής τους στην αγορά ακινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου και τις επιχειρηματικές δαπάνες capex».
Όμως, συμπληρώνει, «αν δούμε διεύρυνση των πιστωτικών περιθωρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό θα είναι κακό για όλες τις τράπεζες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης