Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Blankfein (Goldman Sachs): «Εμπιστοσύνη» η σημαντικότερη λέξη για όλα όσα συμβαίνουν στη Wall Street και στην οικονομία

Blankfein (Goldman Sachs): «Εμπιστοσύνη» η σημαντικότερη λέξη για όλα όσα συμβαίνουν στη Wall Street και στην οικονομία
Υπάρχουν περισσότερες χρηματοδοτήσεις, περισσότερες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, επειδή οι άνθρωποι επενδύουν περισσότερα χρήματα στις δικές τους επιχειρήσεις όταν είναι σίγουροι
Ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, έχει μια λέξη για να συνδέσει όλα όσα συμβαίνουν στη Wall Street και στην παγκόσμια οικονομία αυτή τη στιγμή.
Όλα καταλήγουν στην εμπιστοσύνη, δήλωσε ο Blankfein την Παρασκευή 20 Μαΐου στο ετήσιο συνέδριο της επενδυτικής τράπεζας.
Απαντώντας σε ερώτηση μετόχου για πολλές επιχειρήσεις εντός της τράπεζας και πώς η καθεμιά τους επηρεάζεται από πράγματα όπως η πολιτική της Fed και η μεταβλητότητα της αγοράς.
«Κάθε επιχειρηματική απόδοση μπορεί να εξηγηθεί από την εμπιστοσύνη», δήλωσε ο Blankfein.
Όταν πρόκειται για τη διαχείριση των χρημάτων, για παράδειγμα, οι άνθρωποι βάζουν τα χρήματά τους σε πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία όταν είναι σίγουροι και πιο παθητικά περιουσιακά στοιχεία όταν είναι λιγότερο σίγουροι.
Στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής, οι άνθρωποι κάνουν περισσότερες συναλλαγές όταν έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στο μέλλον.
Υπάρχουν «περισσότερες χρηματοδοτήσεις, περισσότερες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, επειδή οι άνθρωποι επενδύουν περισσότερα χρήματα στις δικές τους επιχειρήσεις όταν είναι σίγουροι», είπε.
Αυτή τη στιγμή, είπε ο Blankfein, είμαστε σε ένα περιβάλλον χαμηλής εμπιστοσύνης.
«Ειλικρινά, η περίοδος εδώ και πολύ καιρό πλέον είναι μία όπου η ανάπτυξη ήταν αργή, το συναίσθημα στο περιβάλλον κινείτο στην αρνητική πλευρά», είπε.
Αυτό έχει οδηγήσει σε σημαντική υποχώρηση του όγκου των συναλλαγών και των συμφωνιών.
«Αυτές δεν είναι γενικά καλές τάσεις για τομέα που δραστηριοποιούμαστε», είπε.
Επεσήμανε, ωστόσο, τα «σημάδια στον ορίζοντα» που δείχνουν ότι απομακρυνόμαστε από αυτό το περιβάλλον.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, τα επίπεδα απασχόλησης αυξάνονται και οι τιμές της ενέργειας είναι χαμηλότερες, το οποίο, όπως είπε, «είναι γενικά καλό για την οικονομία».
Ο Blankfein αναγνώρισε ότι «έχουμε δει τα σημάδια των ψευδών ανατολών» ξανά στο παρελθόν, αλλά παρόλ' αυτά φάνηκε αισιόδοξος για το μέλλον.
Και αν το περιβάλλον δεν βελτιωθεί, είπε, η εταιρεία του θα απαντήσει εστιάζοντας σε πράγματα που μπορεί να ελέγξει, όπως και η διάρθρωση του κόστους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης