Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pimco: Γιατί οι αναδυόμενες αγορές είναι και πάλι ελκυστικές

tags :
Pimco: Γιατί οι αναδυόμενες αγορές είναι και πάλι ελκυστικές
Σε ανάλυση της η Pimco παρουσιάζει τα προτερήματα των αναδυόμενων αφορών σε σχέση με τις αναπτυγμένες
Από τα αρνητικά επιτόκια στο Brexit και στη FED επενδυτές δικαιολογημένα έχουν να διαχειριστούν πολλά θέματα τον τελευταίο καιρό, αναφέρει σε ανάλυση της η Pimco, όπου τονίζει ότι οι αναδυόμενες αγορές έχουν γίνει και πάλι ελκυστικές.
«Είναι μια καλή στιγμή για να κοιτάξουμε μακροπρόθεσμα: Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, οι αναδυόμενες αγορές κινούνται αθόρυβα θετικά.
Πρόκειται για θεμελιώδη αλλαγή που πιστεύουμε ότι είναι πιθανό να ενισχύσουν την αξία στην κατηγορία των περιουσιακών στοιχείων (assets).
Όπως αναφέρεται οι αναδυόμενες αγορές είναι μια ετερογενής κατηγορία assets με πολλές διαφορετικές ιστορίες χωρών, και η μετάβαση στις αναδυόμενες οικονομίες δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.
«Ωστόσο, οι αναδυόμενες αγορές φαίνονται όλο και πιο ελκυστικές, ειδικά σε σύγκριση με πολλές προηγμένες οικονομίες και αγορές.

Οι λόγοι

Όσον αφορά στους λόγους που ισχύει αυτό, η Pimco επισημαίνει τα εξής:
Σε ορισμένες χώρες αναδυόμενων οικονομιών υπάρχει μια ενθαρρυντική τάση προς περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και λιγότερο λαϊκιστικές πολιτικές, σε μια εποχή που ο λαϊκισμός βρίσκεται σε άνοδο σε πολλές προηγμένες οικονομίες.
Η Αργεντινή και η Βραζιλία έχουν πλέον κυβερνήσεις που υπόσχονται περισσότερες μεταρρυθμίσεις προσανατολισμένες στην αγορά.
Και η Ινδία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς μια φορολογική μεταρρύθμιση-ορόσημο στις αρχές Αυγούστου.
Οι καλύτερες πολιτικές και η διακυβέρνηση αποτελούν σημαντική προϋπόθεση για τη μείωση του ασφαλίστρου κινδύνου των περιουσιακών στοιχείων των αναδυόμενων αγορών.
Παράλληλα, η πρόοδος στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Καλύτερο περιβάλλον για τις αναδυόμενες αγορές

Δεδομένης της πορείας που διαγράφει το δολάριο αλλά και τη σταθεροποίηση των τιμών των εμπορευμάτων, το εξωτερικό περιβάλλον έχει γίνει επίσης λιγότερο εχθρικό για τις αναδυόμενες αγορές, κάτι που επέτρεψε σε πολλές κεντρικές τράπεζες να διευκολύνουν την πολιτική τους.
Αυτό αποτελεί καλό οιωνό για κάποια κυκλική ανάκαμψη, ειδικά σε μέρη όπως η Βραζιλία και η Ρωσία που έχουν βυθιστεί στην ύφεση.
Επιπλέον, ενώ η ανησυχία στις ανεπτυγμένες αγορές είναι η εξάντληση της νομισματικής πολιτικής, οι περισσότερες κεντρικές τράπεζες στις αναδυόμενες αγορές έχουν αρκετό χώρο για να χαλαρώσουν, εάν χρειαστεί, καθώς ο πληθωρισμός είναι είτε κάτω από το στόχο ή, όπου δεν είναι, έχει κορυφωθεί και είναι στο δρόμο για να μειωθεί.
Τέλος, τα πιο επικίνδυνα assets στις ανεπτυγμένες αγορές είναι ακριβά, και οι επενδυτές πρέπει να αντιμετωπίσουν τις χαμηλές για αρκετό καιρό αποδόσεις.
Αυτό, σε συνδυασμό με τα καλύτερα θεμελιώδη των αναδυόμενων αγορών που είναι σε εξέλιξη, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το ράλι των αναδυόμενων αγορών που άρχισε νωρίτερα φέτος (2016) μπορεί να συνεχιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης