Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas: Η αγορά δεν πιστεύει στην αποτελεσματικότητα ενδεχόμενης συμφωνίας του ΟΠΕΚ

BNP Paribas: Η αγορά δεν πιστεύει στην αποτελεσματικότητα ενδεχόμενης συμφωνίας του ΟΠΕΚ
Το πετρέλαιο οδεύει προς τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες σε διάστημα 10 μηνών
Τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες σε διάστημα 10 μηνών αναμένεται να καταγράψει το πετρέλαιο, καθώς έχει αυξηθεί ο σκεπτικισμός σχετικά με την εφαρμογή οποιασδήποτε συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής.
Το πετρέλαιο έχει υποχωρήσει κάτω από τα 45 δολ. το βαρέλι, λόγω της αποτυχίας του ΟΠΕΚ να συμφωνήσει σχετικά στις ποσοστώσεις παραγωγής για χώρες-μέλη, που θεωρείται ένα πρώτο βήμα προς την οριστικοποίηση της συμφωνίας.
Σύμφωνα με το Blommberg, ενώ η Goldman Sachs «δίνει» μικρή πιθανότητα στην επίτευξη συμφωνίας στη συνεδρίαση της 30ης Νοεμβρίου, η Bank of America Merrill Lynch και η Citigroup υποστηρίζουν ότι η συμφωνία είναι πιθανή.
Σύμφωνα με τον Harry Tchilinguirian της BNP Baribas, λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη αδυναμία στην τιμή, ίσως η αγορά έχει χάσει την πίστη σχετικά με την αποτελεσματικότητα και εφαρμογής μια συμφωνίας του ΟΠΕΚ, στην περίπτωση βέβαια, που αυτή επιτευχθεί.
«Είναι μακρύς ο δρόμος από το Αλγέρι έως Βιέννη, και ορισμένες χώρες -όπως το Ιράκ- δεν θα συμμετέχουν στη μείωση της παραγωγής» είπε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης