Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pimco: Τι σημαίνει για τις αγορές η προεδρία του Trump - Οι άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες

Pimco: Τι σημαίνει για τις αγορές η προεδρία του Trump - Οι άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες
Η Pimco αναλύει τις πιθανές συνέπειες της νίκης του Trump στο άμεσο μέλλον, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα
Τις εκτιμήσεις της για τις συνέπειες που θα έχει στις αγορές η προεδρία του Donald Trump περιγράφει η Pimco σε σχετική ανάλυση της.
Πιο αναλυτικά:

Στο άμεσο μέλλον προβλέπεται:

* Μεγαλύτερη αβεβαιότητα και υψηλότερα risk premia: Η μεταβλητότητα είναι πιθανό να κινηθεί σε υψηλότερα από τα πρόσφατα επίπεδα.
* Η Pimco «βλέπει» πιθανό κίνδυνο για πιέσεις στις τιμές των χρηματοπιστωτικών assets.
* Σε γενικές γραμμές αναμένεται ένα ισχυρό δολάριο σε σχέση με τα νομίσματα των αναδυόμενων οικονομιών, αν και κάποια έχουν ήδη υποχωρήσει σημαντικά.
* Ραγδαία μετατόπιση των προσδοκιών σχετικά με τον πληθωρισμό και η αναμενόμενη αύξηση στην προσφορά των αμερικανικών ομολόγων πιθανότατα θα διατηρήσει την πίεση στα μεγάλα ονομαστικά ομόλογα.

Σε μεσοπρόθεσμη βάση

* Σύμφωνα με την Pimco, η βραχυπρόθεσμη σύσφιξη σε ορισμένες χρηματοπιστωτικές συνθήκες και ανησυχίες σχετικά τις εμπορικές διαφωνίες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ανάπτυξη, αλλά θα πιθανότητα η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί από τη χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής μεσοπρόθεσμα (χαμηλότεροι φόροι, αύξηση των δαπανών υποδομής).
* Πληθωρισμός και νομισματική πολιτική: Βλέπουμε μια μεγαλύτερη και πιο ισορροπημένη πρόβλεψη για τον πληθωρισμό και την ταχύτερη εξομάλυνση της πολιτικής.
Πιστεύουμε ότι η Fed θα προχωρήσει γρηγορότερα σε αυξήσεις των επιτοκίων από ό,τι η αγορά έχει προεξοφλήσει η αγορά για το επόμενο έτος.
Ωστόσο δεν αναμένονται περισσότερες από δύο ή τρεις αυξήσεις πριν από το τέλος του 2017.

Μακροπρόθεσμα

* Θα μπορούσε να σημειωθεί μια παγκόσμια άνοδος του λαϊκισμού, των παραγόντων πολιτικού κινδύνου και σχετική αβεβαιότητα.
Σύμφωνα με την Pimco, όμως, υπάρχουν θετικές και αρνητικές συνέπειες από αυτές τις τάσεις: Ίσως υπάρξουν περισσότερες δυνατότητες για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ένα διάλειμμα από το αδιέξοδο στην Ουάσιγκτον, αλλά αντισταθμίζεται από τους κινδύνους μια υπερβολικά γρήγορα αλλαγής της εμπορικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης