Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Η συμφωνία του ΟΠΕΚ δεν αλλάζει κάτι για τη Σαουδική Αραβία

Capital Economics: Η συμφωνία του ΟΠΕΚ δεν αλλάζει κάτι για τη Σαουδική Αραβία
O αναλυτής της Capital Economics εκτιμά ότι η Σαουδική Αραβία συμμετείχε στη συμφωνία για να μην ναυαγήσει η συνάντηση του ΟΠΕΚ
Η συμφωνία του ΟΠΕΚ μπορεί να μην αλλάξει κάτι για τη Σαουδική Αραβία, αναφέρει σε σχόλιο του ο Jason Tuvey, οικονομολόγος της Capital Economics.
«Δεν πιστεύω ότι (η συμφωνία) αντιπροσωπεύει μια μεγάλη αλλαγή για την πετρελαϊκή πολιτική του βασιλείου.
Η αναφερόμενη μείωση στην παραγωγή πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία θα είναι σύμφωνη με τα εποχιακά πρότυπα.
Σημειωτέον ότι η παραγωγή πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία κυμάνθηκε στα 10,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα μεταξύ του Δεκεμβρίου του 2015 και του Απριλίου του 2016» τονίζει ίδιος.
Παράλληλα, προσθέτει ότι η Σαουδική Αραβία πιθανότητα συμφώνησε στη μείωση της παραγωγής για να μην ναυαγήσει η συνάντηση του ΟΠΕΚ
Σύμφωνα με τον Tuvey, η επίδραση στην οικονομία της Σαουδικής Αραβίας θα εξαρτηθεί κυρίως από το πως θα αντιδράσουν οι τιμές του πετρελαίου και πόσο θα διαρκέσει η συμφωνία.
«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, αλλά με βάση ό,τι ισχύει, διατηρούμε τις προβλέψεις μας σχετικά με την οικονομία της Σαουδικής Αραβίας για το 2017 και το 2018» γράφει ο ίδιος προσθέτοντας ότι οι εκτιμήσεις της εταιρείας για την χώρα περιλαμβάνουν αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,3% το 2017, 1,5% το 2018 και 1% για το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης