Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Διατήρηση του κλίματος απαξίωσης στο ΧΑ – Αδυναμία με χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές

tags :
Διατήρηση του κλίματος απαξίωσης στο ΧΑ – Αδυναμία με χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές των ΟΠΑΠ, Σαράντη, Jumbo, Τιτάν και Aegean Airlines
Η απαξίωση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, μέσω της απουσίας σημαντικών επενδυτών, αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που κρατάει μήνες χωρίς να υπάρχει πρόοδος, εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και σήμερα με τους αναλυτές να περιμένουν αδυναμία και χαμηλό τζίρο.
Σήμερα ξεκινάει η διαπραγμάτευση του εταιρικού ομολόγου του ΟΠΑΠ, πενταετούς διάρκειας και τιμή 1.000 ευρώ ανά ομολογία.
Υπενθυμίζεται πως το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,5%.
Η Σαράντης δημοσίευσε χθες αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης τα οποία χαρακτηρίζονται ισχυρά τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας.
Οι αναλυτές σημειώνουν τον αρνητικό καθαρό δανεισμό του ομίλου, ενώ το μέρισμα (0,175 ευρώ) μεταφράζεται σε μερισματική απόδοση 1,7%.
Σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα η μετοχή της Jumbo, ύψους 0,18 ευρώ μικτό ή 0,1530 ευρώ καθαρό.
Αύριο δημοσιεύουν αποτελέσματα η Aegean και η Τιτάν (πριν την έναρξη της συνεδρίασης).

Euroxx

Περιμένουμε η αδυναμία να συνεχιστεί.

Eurobank

Περιμένουμε η αγορά να συνεχίσει να οδηγείται από την ειδησεογραφία αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Beta

Στη σημερινή ατζέντα η έναρξη διαπραγμάτευσης του εταιρικού ομολόγου του ΟΠΑΠ, η διαπραγμάτευση της Jumbo χωρίς το προσωρινό μέρισμα και η τηλεδιάσκεψη της Σαράντης για τα αποτελέσματα του 2016 η οποία θα γίνει μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.
Η αρνητική ψυχολογία στις διεθνείς αγορές και το μούδιασμα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και πιστωτών δίνει τάση για αρνητικό ξεκίνημα στη σημερινή συνεδρίαση.

Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης