Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Ένα θηρίο που μέχρι στιγμής κοιμόταν ετοιμάζεται να χτυπήσει την αγορά των αμερικανικών ομολόγων

Societe Generale: Ένα θηρίο που μέχρι στιγμής κοιμόταν ετοιμάζεται να χτυπήσει την αγορά των αμερικανικών ομολόγων
Οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζας εκτιμούν ότι η αγορά των αμερικανικών ομολόγων θα πάψει να είναι τόσο ήρεμη
Η αγορά των ομολόγων στις ΗΠΑ είναι ήσυχη, πολύ ήσυχη για την ακρίβεια.
Ωστόσο, αυτό αναμένεται να αλλάξει σύμφωνα με τη Societe Generale.
«Η άνοιξη αναμένεται να είναι πιο πιθανό να είναι πιο απειλητική για τους επενδυτές ομολόγων των ΗΠΑ καθώς τα δεδομένα της αμερικανικής οικονομίας βελτιώνονται και οι επενδυτές επικεντρώνονται στις αργές εξόδους της κεντρικής τράπεζας» αναφέρεται σε ανάλυση της γαλλικής τράπεζας με τίτλο «Το τέρας που κοιμάται».
Στον απόηχο των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, οι traders αποτιμούν το ενδεχόμενο η ατζέντα του Donald Trump, για το εμπόριο, τη μείωση των φόρων και τα έργα υποδομών επαναφέρουν τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Στο πλαίσιο αυτό, η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατα 80 μονάδες βάσης, φτάνοντας στο 2,64% τις εβδομάδες μετά τις εκλογές.
Αλλά τους τελευταίους μήνες, η απόδοση έχει παγιδευτεί σε ένα στενό εύρος 35 μονάδων βάσεων καθώς οι traders κρατούν στάση αναμονής σε ό,τι αφορά στην ικανότητα του Trump να εκτελέσει προτεινόμενη ημερήσια διάταξη του.
«Αναμένουμε ότι αυτό θα αντιστραφεί την άνοιξη, ειδικά εάν ο Trump είναι λίγο πιο αποτελεσματικός στην εφαρμογή της προεκλογικής του ατζέντας» αναφέρεται στην ανάλυση της Societe Generale.
«Τα αμερικανικά ομόλογα παρουσιάζουν ορισμένες εποχιακές τάσεις: ο μέσος όρων των τελευταίων πέντε ετών δείχνει ότι το 10ετές αμερικανικό φτάνει σε χαμηλά γύρω στα μέσα Απριλίου πριν αναλάβουν οι bearish δυνάμεις».
Κατά την άποψη της Societe Generale, η πλάγια κίνηση θα τελειώσει όταν οι traders ομολόγων εστιάζουν στις επερχόμενες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed.
Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Societe Generale, το 10ετές αμερικανικό ομόλογα θα φτάσει στο 3,10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης