Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΧΑ: Συσσώρευση με το βλέμμα στη συνεδρίαση του ESM – Οι μετοχές των τραπεζών στο επίκεντρο

tags :
ΧΑ: Συσσώρευση με το βλέμμα στη συνεδρίαση του ESM – Οι μετοχές των τραπεζών στο επίκεντρο
Διατηρείται το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον για συγκεκριμένες μετοχές παρά την τάση συσσώρευσης της αγοράς και τον χαμηλό τζίρο
Στη συνεδρίαση του ESM στρέφεται το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας καθώς αναμένεται να αποφασίσει την εκταμίευση ή μη της δόσης ύψους 7,7 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Bankingnews.gr υπάρχουν ακόμα κάποια προαπαιτούμενα να υλοποιηθούν ενώ σε επιστολή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας μπαίνουν και κάποιοι όροι.
Οι ειδήσεις που θα βγουν σήμερα από τον ESM αναμένεται να επηρεάσουν την αγορά, ενώ στο επίκεντρο είναι ο τραπεζικός κλάδος καθώς οι επενδυτές βλέπουν ότι προχωράνε οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων.
Ο τζίρος των τελευταίων ημερών και η συσσώρευση στα υψηλά διετίας δείχνουν τη στάση αναμονής των επενδυτών, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για συγκεκριμένες μετοχές σε όλο αυτό το διάστημα της συσσώρευσης.

IBG

Λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων περιμένουμε πως η αγορά θα παρουσιάσει τα ίδια χαρακτηριστικά με την προηγούμενη συνεδρίαση.

 Euroxx

Το ΧΑ αναμένεται να κινηθεί σταθεροποιητικά εξαρτώμενο από την ειδησεογραφία που θα βγει από τον ESM.

 Beta

Ορισμένες θετικές τάσεις από τη ροή ειδήσεων του τραπεζικού κλάδου (πώληση περιουσιακών στοιχείων) μπορεί να αυξήσει το ενδιαφέρον και να υποστηρίξει μία ήπια άνοδο στη σημερινή συνεδρίαση.

 
Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης