Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Carmignac: Υπό αμφισβήτηση το κύρος του δολαρίου - Νέο υψηλό για το ευρώ

Carmignac: Υπό αμφισβήτηση το κύρος του δολαρίου - Νέο υψηλό για το ευρώ
Οι επενδυτές ανησυχούν για το πότε οι επενδυτές θα ολοκληρωθεί η χαλαρή νομισματική πολιτική της Fed
Υπό αμφισβήτηση έχει τεθεί το κύρος του αμερικανικού δολαρίου καθώς το νόμισμα εξασθενεί και οι ανταγωνιστές του, όπως το ευρώ και το γουάν ισχυροποιείται.
Αυτό δήλωσε στο CNBC, ο Didier Saint-George μέλος της Επιτροπής Επενδύσεων στη Carmignac.
Αν και η οικονομία των Η.Π.Α. έχει αποδώσει ικανοποιητικά και η Fed έχει δημιουργήσει περαιτέρω προσδοκίες για αυξήσεις των επιτοκίων, οι επενδυτές ανησυχούν για το πότε και πώς θα ολοκληρωθεί αυτή η πολιτική.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τη φορολογική μεταρρύθμιση και τις δαπάνες υποδομής - δύο από τις μεγαλύτερες υποσχέσεις του κατά την προεκλογική του εκστρατεία.
Αυτό σε συνδυασμό με πολλά σκάνδαλα στο Λευκό Οίκο έχουν προκαλέσει νευρικότητα στις αγορές νευρικές με τους επενδυτές να αφήνουν το δολάριο για άλλα νομίσματα.
«Υπάρχει μια βραχυπρόθεσμη συζήτηση για το timing μείωσης του ισολογισμού της Fed από τη μία πλευρά ή την κατάργηση του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων από την άλλη», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Πιστεύω ότι στρατηγικά μπορείς να υποθέσεις ότι το δολάριο θα δει το status του να επανεξετάζεται προς το κάτω, κάτι που θα ωφελήσει το ευρώ.
Πιθανόν δεν θα επωφεληθεί μόνο το ευρώ αλλά και από το κινεζικό νόμισμα» αναφέρει ο Saint-George.
Ο ίδιος ανέφερε την άνοδο του δείκτη του δολαρίου το 2014, όταν ξεκίνησε από τα περίπου 80 δολ. και αυξήθηκε γρήγορα στα 90 δολ. πριν φτάσει τα 100 δολάρια το 2015.
Ενώ ο Saint-George δεν αναμένει τον δείκτη του δολαρίου να μειωθεί στα 80 δολάρια, δεν προεξοφλεί μια πτώση από τα τρέχοντα επίπεδα των 92.425 δολ..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης