Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Επιβεβαιώνει τις αξιολογήσεις για Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική

Moody’s: Επιβεβαιώνει τις αξιολογήσεις για Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις για Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική από τη Moody's Investors Service
Σε «Β3» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα για την Τράπεζα Κύπρου και την Ελληνική Τράπεζα η Moody's Investors Service, διατηρώντας παράλληλα σε θετικές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Ο αμερικανικός οίκος επικαλείται τη βελτίωση των προφίλ χρηματοδότησης και ρευστότητας και τα ενισχυμένα επίπεδα κεφαλαίου σε σύγκριση με πριν από λίγα χρόνια, πλεονεκτήματα που αντισταθμίζονται από την πανδημία και τον αντίκτυπο στην κυπριακή οικονομία.
Οι θετικές προοπτικές αντικατοπτρίζουν τις προσδοκίες ότι οι δύο τράπεζες θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στο πιο απαιτητικό περιβάλλον, διατηρώντας παράλληλα τα αποθέματα κεφαλαίων και ρευστότητας πολύ πάνω από τα ρυθμιστικά ελάχιστα.
Για την Τράπεζα Κύπρου αναφέρεται ότι οι αξιολογήσεις αντανακλούν την ενισχυμένη χρηματοδότηση βάσει καταθέσεων, ρευστότητα και αποθεματικά κεφαλαίων, που την καθιστά καλά τοποθετημένη για να αντέχει τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.
Το προφίλ χρηματοδότησης της τράπεζας ενισχύθηκε σταδιακά μετά την τραπεζική κρίση, με τη βελτίωση να επιταχύνεται με την πρόσφατη πώληση προβληματικών δανείων της τράπεζας.
Οι αξιολογήσεις της Ελληνικής Τράπεζας αποτυπώνουν τα υψηλά κεφαλαιακά αποθέματα, τη βελτιωμένη δομή χρηματοδότησης βάσει καταθέσεων λιανικής και υψηλά ρευστά περιουσιακά στοιχεία σε ποσοστό άνω του 45% του ενεργητικού και τη συνεχιζόμενη κερδοφορία στις δραστηριότητες της από το 2018, υποστηριζόμενη από το ισχυρότερο franchise λιανικής μετά την απόκτηση της από την ΣΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης