Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: H φούσκα του Bitcoin, η άνοδος των επιτοκίων και η ατελείωτη επενδυτική ευφορία

Bank of America: H φούσκα του Bitcoin, η άνοδος των επιτοκίων και η ατελείωτη επενδυτική ευφορία
Αισιοδοξία, και μάλιστα σε υπερβολικό βαθμό διαπιστώνει η Bank of America για τις αγορές, αλλά...
Σχετικά Άρθρα

Αισιοδοξία, και μάλιστα σε υπερβολικό βαθμό διαπιστώνει η Bank of America για τις αγορές, σύμφωνα με την έκθεσή της Fund Manager Survey για τον μήνα Απρίλιο 2021, με τον μεγαλύτερο κίνδυνο να είναι η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
Σε ό,τι αφορά την επενδυτική φρενίτιδα με τα κρυπτονομίσματα, οι περισσότεροι manager διατείνονται ότι είναι φούσκα, αλλά παίρνουν θέσεις long.
Πιο συγκεκριμένα, ακριβώς πριν από έναν μήνα η Wall Street έδειχνε σημάδια ανακούφισης από το γεγονός πως η νόσος Covid-19 επισήμως ήταν στα τελειώματά της.
Έπειτα από ένα έτος αφότου ξέσπασε η πανδημική κρίση, πλέον οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την αμερικανική χρηματαγορά είναι το taper tantrum και ο πληθωρισμός.
Ίσως, βέβαια, οι πανηγυρισμοί για νίκη επί του κορωνοϊού ήταν πρόωροι, δεδομένου ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson’s ενδέχεται να προκαλεί επικίνδυνες παρενέργειες στους εμβολιαζόμενους.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τη Fund Manager Survey, οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι είναι:
α)Η αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής, με τη σταδιακή μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από τη Fed (taper tantrum), κατά 32%,
β)Ο πληθωρισμός κατά 27%
γ)Οι υψηλότεροι φόροι κατά 15%
δ)Ο κορωνοϊός κατά 15%.
covid_tail_risk_1.jpg
Αυτή η αλλαγή στο επενδυτικό συναίσθημα των επαγγελματιών της Wall Street είναι αξιοπρόσεκτη, ενώ παράλληλα είναι ενδεικτική του γεγονότος ότι η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ αλλά και αλλού έχει αρχίσει «θερμαίνεται».
Μάλιστα, ο φόβος της «υπερθέρμανσης» είναι διάχυτος σε ολόκληρη τη Fund Manager Survey της BofA.
Και όπως επισημαίνει η τράπεζα, οι επαγγελματίες επενδυτές είναι αισιόδοξοι, όχι όμως όσο το α’ τρίμηνο του 2021.
Η αισιοδοξία σε ό,τι αφορά τα μάκρο αλλά και την αγορά στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα παραμένει υψηλή.
Παρ' όλα αυτά, ο δείκτης EPS τεχνολογικού κλάδου προς τα EPS των εταιρειών της πραγματικής οικονομίας είναι απογοητευτικός και προοιωνίζεται πτώση το β’ τρίμηνο του 2021.
Σύμφωνα με την BofA, η προσδοκία για ανάπτυξη τύπου V έχει αυξηθεί από το 10% στο 50%, έναντι προσδοκίας για ανάπτυξη τύπου U ή W από το 75% στο 35%,
v_shaped_april_2021.jpg
Αλλά και οι εκτιμήσεις για το παγκόσμιο ΑΕΠ, τα κέρδη ανά μετοχή και τον δείκτη καταναλωτή διαπνέονται από μια θετική αύρα.
everyone_bulled_up.jpg
... αν και οι προβλέψεις για τα EPS ανέκαμψαν λίγο, με το 85% των επενδυτών που συμμετείχαν στην έρευνα FMS να περιμένουν πως τα παγκόσμια κέρδη θα βελτιωθούν τους επόμενους 12 μήνες.
profit_expectations.jpg
Φυσικά, το πακέτο Biden, ύψους 1,9 τρισεκ. δολ., έχει προεξοφληθεί πλήρως.
FMS_infra_bill.jpg
Επίσης, 6 στους 10 επενδυτές και διαχειριστές κεφαλαίων αναμένουν αύξηση των επιτοκίων τους επόμενους δώδεκα μήνες – κάτι που εξηγεί ότι οι προσδοκίες για άνοδο του πληθωρισμού παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα (το 93% των manager περιμένουν άνοδο).
higher_short_term_rates.jpg
Επενδύσεις

Κατά τ’ άλλα, τις περισσότερες συναλλαγές συγκεντρώνει ο τεχνολογικός κλάδος, ενώ το 74% των επενδυτών θεωρούν ότι το bitcoin είναι φούσκα – αν και η τοποθέτησή τους είναι long.
bitcoin_a_bubble.jpg
To 62% δίνει σύσταση overweight για τις μετοχές.
bofa_we_are_in_a_bubble.jpg
Τον δε Απρίλιο, η BofA διαπίστωσε ότι το επίπεδο μετρητών αυξήθηκε στο 4,1% (ήταν 3,8% το Φεβρουάριο) με τον δείκτη Bull & Bear της BofA να πέφτει στο 7,1 από το 7,2 ...
Παρότι λίγοι αναμένουν διόρθωση, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησαν ότι μια πτώση στο χρηματιστήριο είναι πολύ πιθανή αν η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ξεπεράσει το 2,1% ...
Κοιτάζοντας τι λένε οι ερωτηθέντες (κάτι που συνήθως είναι πολύ διαφορετικό από ό, τι κάνουν), η BofA διαπίστωσε ότι οι επενδυτές περιστράφηκαν σε τεχνολογία, υγειονομική περίθαλψη, ακίνητα, αναδυόμενες αγορές και λιανική.
record_net.jpg
Επισημαίνεται δε πως ένα ποσοστό ρεκόρ της τάξης του 53% εξακολουθεί να πιστεύει ότι η αξία θα ξεπεράσει την ανάπτυξη ...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης