Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Είναι λάθος οι ιστορικές αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών - Επανέρχονται στους στόχους των επενδυτών

JP Morgan: Είναι λάθος οι ιστορικές αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών - Επανέρχονται στους στόχους των επενδυτών
Η JP Morgan θεωρεί λάθος να συγκρίνονται οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών ιστορικά, δεδομένης της πρόσφατης ιστορίας και των πολλαπλών ανακεφαλαιοποιήσεων στον κλάδο
Σε μία ιδιαίτερη αναφορά για τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε η JP Morgan, καθώς αποκαλύπτει ότι πιθανόν θα πρέπει να εντάξει τον κλάδο ως τέταρτο μέλος του γκρουπ CE3 στο πλαίσιο των αναλύσεων GEM που παρακολουθεί.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η JP Morgan στη σημερινή 1 Ιουνίου 2021 ανάλυσή της, για τις τράπεζες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (CEE Banks), οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να αποτιμηθούν όπως και οι τράπεζες σε άλλες μικρές αγορές, όπως η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Πολωνία.
Βέβαια, ξεκαθαρίζει ότι η κατηγοριοποίηση λειτουργεί μόνο εάν υποθέσουμε ότι η ελληνική τραπεζική κρίση τελείωσε.
Και πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει το δικό της νόμισμα καθώς είναι μέλος της Ευρωζώνης.
jp0.JPG
Λάθος οι ιστορικές αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών

Αφού αναλύει τους μέσους όρους των P/E των τραπεζών στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, η JP Morgan κάνει και έτερη αναφορά στην Ελλάδα.
Θεωρεί ότι είναι λάθος να συγκρίνονται οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών ιστορικά, δεδομένης της πρόσφατης ιστορίας και των πολλαπλών ανακεφαλαιοποιήσεων στον κλαδο.
jp1.JPG
Ενώ το 12μηνο PE φαίνεται δυσερμήνευτο στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, οι επενδυτές επικεντρώνονται στην απόδοση μερισμάτων ύψους 6,9%, το οποίο έχει μεγάλο premium της τάξεως του 2,6% στην Ευρωζώνη.
jp2.JPG
jp3.JPG

jp4.JPG
jp5.JPG
jp6.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης