Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank για ελληνικές τράπεζες: Ποιες οι νέες τιμές - στόχοι για τις μετοχές - Περιθώριο ανόδου από +11% ως +57%

Deutsche Bank για ελληνικές τράπεζες: Ποιες οι νέες τιμές - στόχοι για τις μετοχές - Περιθώριο ανόδου από +11% ως +57%
Bullish η Deutsche Bank για τις ελληνικές τράπεζες...

Άνοδο από +11% ως +57% εκτιμά για τις μετοχές των ελληνικών τράπεζων, σύμφωνα με πρόσφατο ενημερωτικό της σημείωμα, η Deutsche Bank.
Ειδικότερα, στο «μικροσκόπιό» της μπήκαν οι Alpha Bank, για την οποία δίνει σύσταση «buy», Eurobank («hold»), Τράπεζα Πειραιώς («hold») και Εθνική Τράπεζα («buy»)
Σε αυτό το πλαίσιο, ο οίκος θέτει τιμές στόχους για την Alpha Βank στο 1,55 ευρώ, για τη Eurobank στo 1,15 ευρώ, για την Τράπεζα Πειραιώς στο 1,55 ευρώ και για την Εθνική Τράπεζα στα 4,50 ευρώ.
Το προσαρμοσμένο P/E εκτιμάται το 2022 για την Alpha Bank στο 15,2x, για την Πειραιώς στο 2,5x, για τη Eurobank στο 5,5x και για την Εθνική Τράπεζα στο 7,7x.
Σε ό,τι αφορά τη μερισματική απόδοση, αρχής γενομένης από το 2023, εκτιμάται διανομή κερδών για τις Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς 1,6%, 1,4% και 4%, αντίστοιχα.
Σε σχέση με την απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων το τρέχον έτος, αναμένεται 2,6% για την Alpha Bank, 12,3% για τη Eurobank, 7,6% για την Εθνική Τράπεζα και 10,9% για την Τράπεζα Πειραιώς.
Καταγραφή_214.JPG
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες που καλύπτει η DB ξεπέρασαν την αγορά κατά περίπου 8%, σε ετήσια βάση.
Πιο συγκεκριμένα, οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών που εξετάζει ο γερμανικός οίκος υποχωρούν 1% σε ετήσια βάση, κάτι που μεταφράζεται σε υπεραπόδοση περίπου 8% σε σχέση με την αγορά.
Το 2023, το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύμπαν διαπραγματεύεται με όρους P/TBV στο 0,78x, με όρους P/E στο 7,6x (discount περίπου 38% στην ευρωπαϊκή αγορά) και με RoTE στο 9,6%.   

Προοπτικές για το 2022


Σύμφωνα με την Deutsche Bank, ο πληθωρισμός δεν είναι παροδικός .
Μοιραία, τα επιτόκια, σε συσχετισμό με τις τιμές των τραπεζικών μετοχών, θα πάρουν την ανιούσα.
Από την άλλη, παρότι ο προορισμός είναι καθαρός, παρακάμψεις και καθυστερήσεις μπορεί να είναι δυνατές, όπως φάνηκε από το sell-off της περασμένης εβδομάδας.
Επιπλέον, η αναμενόμενη υψηλή απόδοση κεφαλαίου θα συμπληρωθεί με αυξημένες συγχωνεύσεις και εξαγορές και μικρότερες απώλειες από δάνεια.
Η δε αύξηση στους μισθούς και κάποιοι αντίθετοι άνεμοι είναι απίθανο να αλλάξουν τη θετική προοπτική του κλάδου.
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες διαπραγματεύονται με όρους EPS στο 7,6x, με όρους κέρδος προ προβλέψεων στο 4,2x και υπό το φως των ενσώματων λογιστικών καταστάσεων στο 0,78x (το 2023).
Βασικοί κίνδυνοι είναι η επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, ο χαμηλός πληθωρισμός, οι υψηλότερες απώλειες δανείων, πολιτικοί και ρυθμιστικοί κίνδυνοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης