Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κραχ στο bitcoin κατά 40% προβλέπει ο Mark Mobius - Θα φτάσει τα 10.000 δολ. το 2023

tags :
Κραχ στο bitcoin κατά 40% προβλέπει ο Mark Mobius - Θα φτάσει τα 10.000 δολ. το 2023
Ενώ ο Mobius αναμένει ότι το bitcoin θα κυμαίνεται γύρω από το σημερινό επίπεδο των 17.000 δολαρίων, η πτώση προς τα 10.000 δολάρια θα μπορούσε να συμβεί το 2023
Σχετικά Άρθρα

Κραχ στο bitcoin με πτώση άνω του 40% προβλέπει ο βετεράνος επενδυτής Mark Mobius «βλέποντας» την τιμή του κρυπτονομίσματος στα 10.000 δολ..
Ο συνιδρυτής της Mobius Capital Partners, ο οποίος είχε προβλέψει σωστά την πτώση στα 20.000 δολ. το 2022, δήλωσε ότι το bitcoin «δεν απέχει πολύ» από τα 10.000 δολάρια τώρα που έχει σπάσει τα τεχνικά επίπεδα στήριξης των 18.000 και 17.000 δολαρίων.
Ενώ αναμένει ότι το bitcoin θα κυμαίνεται γύρω από το σημερινό επίπεδο των 17.000 δολαρίων, ο Mobius επεσήμανε πως η κίνηση προς τα 10.000 δολάρια θα μπορούσε να συμβεί το 2023.
Ο επενδυτής δήλωσε στο CNBC ότι το bear σενάριο για το bitcoin προέρχεται από την αύξηση των επιτοκίων και τη γενικότερη αυστηρότερη νομισματική πολιτική της Fed. «Με τα υψηλότερα επιτόκια, η διατήρηση ή η αγορά bitcoin ή άλλων κρυπτονομισμάτων γίνεται λιγότερο ελκυστική, δεδομένου ότι η απλή κατοχή του νομίσματος δεν πληρώνει τόκο», ανέφερε ο Mobius.
«Βέβαια, υπήρξαν αρκετές προσφορές με επιτόκια 5% ή υψηλότερα για καταθέσεις κρυπτονομισμάτων, αλλά πολλές από αυτές τις εταιρείες που προσφέρουν τέτοια επιτόκια έχουν χρεοκοπήσει εν μέρει ως αποτέλεσμα της FTX. Έτσι, καθώς αυτές οι απώλειες αυξάνονται, ο κόσμος φοβάται να κρατήσει το κρυπτονόμισμα προκειμένου να κερδίσει τόκους» συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον Mobius, η άνοδος των κρυπτονομισμάτων σχετίζεται άμεσα με το «τύπωμα χρήματος από τη Fed, που λειτουργεί με την πάροδο του χρόνου, έτσι ώστε η προσφορά χρήματος σε δολάρια ΗΠΑ να αυξηθεί κατά 40% και πλέον τα τελευταία χρόνια».
«Έτσι, υπήρχαν άφθονα μετρητά για να κερδοσκοπήσουν σε κρυπτονομίσματα» πρόσθεσε ο Mobius.
Η Fed είχε εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια και ασχολήθηκε με την ποσοτική χαλάρωση τα τελευταία χρόνια, γεγονός που εκτιμάται ότι συνέβαλε στην έκρηξη σε κλάδους της αγοράς όπως οι μετοχές τεχνολογίας και τα κρυπτογραφικά. Όμως η κεντρική τράπεζα προχωρά σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής φέτος αυξάνοντας απότομα τα επιτόκια.
«Τώρα που η Fed αποσύρει αυτά τα μετρητά, η δυνατότητα των ανθρώπων να παίξουν στην αγορά γίνεται πολύ πιο δύσκολη», δήλωσε ο Mobius.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης