Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Μετά από ένα ράλι 60% μέσα σε 5 μήνες, έρχεται συνέχεια με +24%... στην Κίνα

Goldman Sachs: Μετά από ένα ράλι 60% μέσα σε 5 μήνες, έρχεται συνέχεια με +24%... στην Κίνα
Ο MSCI China διαθέτει περισσότερες από 700 κινεζικές μετοχές που είναι εισηγμένες παγκοσμίως
Η οικονομική μεταστροφή από την "επαναλειτουργία στην ανάκαμψη" θα οδηγήσει τις κινεζικές μετοχές έως και 24% υψηλότερα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Αυτό αναφέρουν οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs, οι οποίοι βλέπουν τον δείκτη MSCI China να έχει δρόμο ανόδου μπροστά του, καθώς η χώρα επαναλειτουργεί μετά τις αυστηρές πολιτικές μηδενικού Covid.
"Πιστεύουμε ότι το κύριο θέμα στη χρηματιστηριακή αγορά θα μετατοπιστεί σταδιακά από την επαναλειτουργία στην ανάκαμψη, με τον οδηγό των πιθανών κερδών να εναλλάσσεται πιθανότατα από την πολλαπλή επέκταση στην αύξηση/παράδοση των κερδών", ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs.
Οι κινεζικές μετοχές εισήλθαν σε έδαφος ανοδικής αγοράς γύρω από τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά νωρίτερα φέτος - με τον δείκτη MSCI China να κορυφώνεται στα τέλη Ιανουαρίου με άνοδο σχεδόν 60% από τα χαμηλά επίπεδα του Οκτωβρίου.
Βέβαια, από τις 27 Ιανουαρίου, ο δείκτης είχε χάσει περίπου 8%.

Η φάση της ανάκαμψης

Ο MSCI China διαθέτει περισσότερες από 700 κινεζικές μετοχές που είναι εισηγμένες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Tencent, BYD και Industrial and Commercial Bank of China.
Η Goldman Sachs μείωσε τον Ιούλιο τις προβλέψεις της για τα κέρδη του δείκτη σε μηδενική ανάπτυξη.
Οι κινήσεις αυτές θα "θυμίζουν τη μετάβαση από τη φάση της ελπίδας στη φάση της ανάπτυξης σε έναν τυπικό κύκλο μετοχών", έγραψαν, προσθέτοντας ότι η Covid είναι πλέον "αναμφισβήτητα στον καθρέφτη" στην Κίνα.
Ο τελευταίος δείκτης αγορών των κατασκευαστών καθώς και τα επίπεδα κατανάλωσης δείχνουν "σαφή σημάδια ομαλοποίησης της δραστηριότητας, αν και από χαμηλή βάση", έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές.

Επιταχύνεται η ανάπτυξη

Η Goldman Sachs αναμένει ότι η οικονομία της Κίνας θα αναπτυχθεί κατά 5,5% στο σύνολο του 2023, τροφοδοτούμενη από την ανάπτυξη του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου, την οποία τώρα τοποθετεί στο 9% και 7% αντίστοιχα.
"Η αναπτυξιακή ώθηση θα πρέπει να κλίνει σε μεγάλο βαθμό προς την καταναλωτική οικονομία, όπου ο τομέας των υπηρεσιών εξακολουθεί να λειτουργεί σημαντικά κάτω από τα προ της πανδημίας επίπεδα του 2019", έγραψαν, τονίζοντας ότι τα κινεζικά νοικοκυριά έχουν πλεονάζουσες αποταμιεύσεις άνω των 3 τρισ. γιουάν (437 δισ. δολάρια) φέτος.
Οι αναλυτές πρόσθεσαν ότι οι επαγγελματίες κερδοσκόποι δείχνουν μεγαλύτερη όρεξη για κινεζικές μετοχές, επικαλούμενοι στοιχεία από την prime brokerage της εταιρείας.
"Οι επενδυτές των hedge funds έχουν επανέλθει σημαντικά σε κινεζικές μετοχές, κυρίως σε υπεράκτιες μετοχές σύμφωνα με την GS Prime Brokerage, με τα καθαρά ανοίγματά τους στην Κίνα σε σχέση με τα συνολικά ανοίγματά τους σε μετοχές παγκοσμίως να επιστρέφουν σχεδόν σε υψηλά όλων των εποχών", έγραψαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης