Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εφτά σημάδια που προμηνύουν άνοδο - έκπληξη στον S&P 500 - «Σήμα» και από τον σπάνιο δείκτη Zweig Breadth Thrust

Εφτά σημάδια που προμηνύουν άνοδο - έκπληξη στον S&P 500 - «Σήμα» και από τον σπάνιο δείκτη Zweig Breadth Thrust
Πάρα πολλά θετικά σήματα έχει δώσει η αγορά..
Σχετικά Άρθρα
Παρά την κλιμάκωση των φόβων για μια επικείμενη ύφεση, το αμερικανικό χρηματιστήριο δίνει το ένα μετά άλλο τα ανοδικά σήματα. 
Ο Ryan Detrick του Carson Group υπογραμμίζει ότι υπάρχουν επτά σημάδια που δείχνουν μια ανοδική έκπληξη.
«Πιστεύουμε ότι οι πιθανότητες ευνοούν έντονα την συνέχιση της ενίσχυσης των μετοχών το 2023», είπε ο Detrick στο Insider.
Οι επενδυτές δεν ξέρουν τι να πιστέψουν φέτος καθώς τα τελευταία οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι πλησιάζει ύφεση, ενώ η χρηματιστηριακή αγορά συνεχίζει να παράγει ένα κύμα ανοδικών σημάτων.
«Το κάνω αυτό για περισσότερες από δύο δεκαετίες και δεν έχω δει ποτέ μια στιγμή που σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι έρχεται ύφεση και οι μετοχές θα καταρρεύσουν, ωστόσο τα δεδομένα δεν το δείχνουν καθόλου αυτό», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής αγοράς της Carson Group, Ryan Detrick μιλώντας στο Insider.
Οι επενδυτές θα πρέπει να επικεντρωθούν περισσότερο στο χρηματιστήριο επειδή συνήθως οδηγεί την οικονομία, σύμφωνα με τον Detrick.

Detrick: Η αντιφατική εικόνα - Πού πρέπει να εστιάσουν οι επενδυτές


Η οικονομική αδυναμία που έδειξαν τα πρόσφατα στοιχεία για τη μεταποίηση είχε ήδη επισημανθεί από το sell-off του 20% του χρηματιστηρίου πέρυσι, πιστεύει ο Detrick.
Και η εντυπωσιακή ανάκαμψη έκτοτε δηλώνει ότι η οικονομία δεν θα δυσκολευτεί να ανακάμψει τα επόμενα τρίμηνα.
«Έχουμε τη δυνατότητα να αποφύγουμε ακόμη την ύφεση μέσα στο 2023 και ορισμένα από τα ισχυρά  ​​ανοδικά σήματα του χρηματιστηρίου που είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες θα μπορούσαν πράγματι να υποδηλώνουν συνεχή ισχυρή απόδοση των μετοχών», είπε ο Detrick.
Οι επισημάνσεις ότι η αμερικανική οικονομία δεν θα κυλήσει στην ύφεση ενισχύεται από το γεγονός ότι η οικονομία έχει προσθέσει σχεδόν έξι εκατομμύρια θέσεις εργασίας τους τελευταίους 15 μήνες.
«Δεν έχεις ύφεση όταν η αγορά εργασίας είναι τόσο ισχυρή και ο καταναλωτής παραμένει υγιής», είπε.
Εξάλλου η αγορά έχει δώσει πάρα πολλά θετικά σήματα.
«Οποιοδήποτε σήμα από μόνο του θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη, αλλά όταν έχουμε πολλά θετικά σήματα μαζί, εύλογο είναι να πιστέψουμε ότι οι πιθανότητες ευνοούν την περαιτέρω συνέχεια της ανόδου το 2023», δήλωσε ο Detrick.

Το ανοδικό κοκτέιλ ενός τεράστιου ράλι - έκπληξη

Αν λοιπόν συνδυάσουμε τα ανοδικά τεχνικά σήματα με τη θετική εικόνα της απασχόλησης και το σταθερά πτωτικό επενδυτικό συναίσθημα, προκύπτει ότι έχουμε το «ανοδικό κοκτέιλ ενός τεράστιου ράλι-έκπληξη στα χέρια μας».
Ποια είναι όμως τα επτά ανοδικά τεχνικά σήματα που δίνει η αγορά και δηλώνουν στον Detrick ότι χρηματιστηριακή αγορά θα παραμείνει ισχυρή για το υπόλοιπο του έτους. (Όλα τα δεδομένα του S&P 500 είναι από το 1950.)

1. Δυνατός Ιανουάριος, δυνατός χρόνος
Όταν ο S&P 500 έχει θετική απόδοση τον Ιανουάριο, στο υπόλοιπο του έτους οι δείκτες κινούνται ανοδικά στο 86% των περιπτώσεων.
1_157.JPG


2. Ένας ανοδικός Ιανουάριος μετά από μια καθοδική χρονιά
Όταν ο S&P 500 κατέγραφε άνοδο περισσότερο από 5% τον Ιανουάριο, μετά από μια αρνητική χρονιά, ολόκληρη η χρονιά έκλεινε πάντα ψηλότερα, με μέσο κέρδος 30%.
2_121.JPG


3. Παραμονή πάνω από τα χαμηλά του Δεκεμβρίου
Όταν ο S&P 500 παραμένει πάνω από τα χαμηλά του Δεκεμβρίου το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους όπως έγινε και φέτος, το υπόλοιπο του έτους κλείνει ψηλότερα στο 92% των περιπτώσεων και 11% κατά μέσο όρο.

3_81.JPG

4. Συνεχόμενα τριμηνιαία κέρδη
Όταν ο S&P 500 σημειώνει συνεχόμενα τριμηνιαία κέρδη τουλάχιστον 5%, όπως έγινε τα δύο τελευταία τρίμηνα, το χρηματιστήριο κινήθηκε ψηλότερα στο 87% των περιπτώσεων  σε επίπεδο χρονιάς, με μέσο κέρδος 13,5%.
4_53.JPG


5. Ένα δυνατό πρώτο πενθήμερο
Όταν ο S&P 500 σημείωσε άνοδο περισσότερο από 1% τις πρώτες πέντε ημέρες διαπραγμάτευσης κάθε χρονιάς όπως έγινε φέτος, οι μετοχές ολοκλήρωσαν τη χρονιά υψηλότερα στο 87% των περιπτώσεων, με μέση άνοδο 15%.

5_34.JPG

6. Τριμηνιαία κέρδη άνω του 7%
Όταν ο S&P 500 είχε κέρδη άνω του 7% το πρώτο τρίμηνο, όπως είχε φέτος, δεν είχε ποτέ αρνητική απόδοση στη χρονιά, με το μέσο κέρδος να φτάνει στο 23%.
6_20.JPG


7. Ο δείκτης Zweig Breadth Thrust
Η άνοδος του συγκεκριμένου δείκτη που διαιρεί τον 10ήμερο μέσο όρο του αριθμού των ανοιδκών μετοχών με το σύνολο των μετοχών από το 40% στο 60% είναι ένα σπάνιο σήμα που δηλώνει άνοδο και το έχουμε για πρώτη φορά από το 2019.
Όταν υπήρξε αυτό το σήμα, ο S&P 500 14 στις 14 φορές κινήθηκε ανοδικά μέσα στο χρόνο και αυξήθηκε κατά 23% κατά μέσο όρο.

7_15.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης