Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε χαμηλό 2 ετών πλησιάζει το αέριο - Goldman Sachs: Στα μέσα του εύρους των 20 ευρώ η κατώτατη τιμή

Σε χαμηλό 2 ετών πλησιάζει το αέριο - Goldman Sachs: Στα μέσα του εύρους των 20 ευρώ η κατώτατη τιμή
Ο ήπιος καιρός και η σταθερή ροή υγροποιημένου φυσικού αερίου συνέβαλαν στην πτώση της τιμής του φυσικού αερίου
Σχετικά Άρθρα
Σε χαμηλό 2 ετών πλησιάζει το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο, καθώς η αδύναμη βιομηχανική ζήτηση και οι άφθονες προμήθειες, επιβαρύνουν τις τιμές με την Goldman Sachs να βλέπει την πιθανότητα μιας κατώτατης τιμής στα μέσα του εύρους των 20 ευρώ.
Τα futures υποχώρησαν έως και 4,2% τη Δευτέρα, πέφτοντας για λίγο προσωρινά κάτω από τα 29 ευρώ, στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου 2021. Την Παρασκευή, το συμβόλαιο σημείωσε την έβδομη συνεχόμενη εβδομαδιαία απώλειά του, το μεγαλύτερο τέτοιο σερί των τελευταίων έξι ετών.
Ο ήπιος καιρός και η σταθερή ροή υγροποιημένου φυσικού αερίου συνέβαλαν στην πτώση, καθώς η Ευρώπη ανακάμπτει από την ενεργειακή κρίση εν μέσω σοβαρά περιορισμένων ροών από τη Ρωσία. Τα αποθέματα στην ήπειρο είναι τώρα σχεδόν κατά 66% γεμάτα, πολύ πάνω από τον εποχικό μέσο όρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Gas Infrastructure Europe.
Εάν τα προθεσμιακά συμβόλαια υποχωρήσουν στα μέσα των 20 ευρώ, η ζήτηση φυσικού αερίου θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 9-12 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα, καθώς οι βιομηχανικές μονάδες θα απομακρύνονται από τον άνθρακα, σύμφωνα με την Goldman.
«Αυτή η διαδικασία υποκατάστασης μπορεί να λειτουργήσει ως προσωρινό κατώτατο όριο στις τιμές του φυσικού αερίου μέχρι η βιομηχανική ζήτηση και οι εισαγωγές LNG στην Ασία να αρχίσουν να βελτιώνονται πιο ορατά, κάτι που κατά την άποψή μας θα τραβήξει τελικά τις τιμές του φυσικού αερίου υψηλότερα στα τέλη του καλοκαιριού» αναφέρουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης