Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Άνοδο 7% ή στις 1.375 μονάδες βλέπει στο ελληνικό χρηματιστήριο η Goldman Sachs - Προτιμά τις τράπεζες

Άνοδο 7% ή στις 1.375 μονάδες βλέπει στο ελληνικό χρηματιστήριο η Goldman Sachs - Προτιμά τις τράπεζες
Για την έκθεση στην ελληνική αγορά η Goldman Sachs προτιμά τις τραπεζικές μετοχές στους επόμενους 12 μήνες
Στις 1.375 μονάδες βλέπει μέχρι το τέλος του έτους τον γενικό δείκτη στο ελληνικό χρηματιστήριο η Goldman Sachs, επίπεδα που αντιστοιχούν σε άνοδο λίγο πάνω από το 7%.
Άλλωστε, η Goldman Sachs εκτιμά ότι η άνοδος των κερδών ανά μετοχή θα είναι της τάξεως του 8%, υψηλότερα από το 2% που εκτιμά η συναίνεση.

1_290.JPG
Για την έκθεση μάλιστα στην ελληνική αγορά προτιμά τις τραπεζικές μετοχές στους επόμενους 12 μήνες.
2_222.JPG
Οι προβλέψεις αυτές, οι οποίες παρουσιάζονται στην ανάλυση της Goldman Sachs για τις περιφερειακές αναδυόμενες αγορές, δίνουν μια παρόμοια εικόνα με τα θέματα που τόνισε το 2ο τρίμηνο: οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών (ΕΜ) είναι πιθανό να έχουν απόδοση ανάλογη με τις αντίστοιχες των αναπτυγμένων (DM) κατά τους επόμενους 12 μήνες, με μερικά φωτεινά σημεία.
Σε περιφερειακό επίπεδο, οι στόχοι για τις μετοχές υποδηλώνουν τη μεγαλύτερη άνοδο στην Ασία, με πιθανότερες αποδόσεις μεσαίου μονοψήφιου ποσοστού σε άλλες περιοχές.
Άλλωστε, όπως αναφέρει η GS, οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών (ΕΜ) εξακολουθούν να στερούνται τα πέντε απαραίτητα συστατικά για έναν κύκλο υπεραπόδοσης και, κατά συνέπεια, ο MSCI EM σημείωσε νέο χαμηλό έτους έναντι των μετοχών των DM την περασμένη εβδομάδα.
Σε συνδυασμό με τις πρόσφατες αλλαγές των στόχων στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία, προσαρμόζει τις προβλέψεις για τις EM, αναμένοντας τώρα ότι ο MSCI EM θα φτάσει τις 1.100 μονάδες (+7% σε τοπικό νόμισμα) μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Ποιες αγορές προτιμά

Οι στόχοι της υποδεικνύουν τη μεγαλύτερη άνοδο στις ΕΜ Ασίας (+11%) με μέτριες αποδόσεις στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (+4%) και τη Λατινική Αμερική (+2%)- με τη σειρά του αυτό υποδηλώνει ότι η Ασία είναι η μόνη περιοχή που είναι πιθανό να υπεραποδώσει έναντι των αντίστοιχων DM κατά τους επόμενους 12 μήνες.
Αυτές οι προβλέψεις οδηγούνται από μια μέση αύξηση των EPS κατά 10% στις αγορές των ΕΜ και μια υποβάθμιση του P/E κατά 2% (μετά από μια αύξηση 11% φέτος, η οποία είναι τυπική πριν από την πραγματική ανάκαμψη των EPS).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης