Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Στο 20% υποχωρεί η πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ το επόμενο 12μηνο

Goldman Sachs: Στο 20% υποχωρεί η πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ το επόμενο 12μηνο
Μικρότερη πιθανότητα ύφεσης αναμένει για τις ΗΠΑ η Goldman
Σχετικά Άρθρα
Στο 20% «βλέπει» πλέον την πιθανότητα ύφεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες το αμέσως επόμενο δωδεκάμηνο η Goldman Sachs, έναντι αντίστοιχης εκτίμησης 25% μέχρι πρότινος.
«Μειώνουμε την πιθανότητα να ξεκινήσει μια ύφεση στις ΗΠΑ τους επόμενους 12 μήνες στο 20% από 25%.
Tα πρόσφατα στοιχεία ενίσχυσαν την πεποίθησή μας ότι η μείωση του πληθωρισμού σε αποδεκτό επίπεδο δεν θα απαιτήσει ύφεση», αναφέρει σε σημείωμά του ο Jan Hatzius, επικεφαλής οικονομολόγος στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα.
Να αναφερθεί ότι, πέρυσι, η Goldman υπολόγιζε την πιθανότητα ύφεσης στο 35%, όταν ο ιστορικός μέσος όρος ανέρχεται σε 15%.
Πριν λίγες ημέρες, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, εκτίμησε ότι η αμερικανική οικονομία δεν αναμένεται να «βυθιστεί» φέτος σε ύφεση, εκτός αν η Federal Reserve (Fed) προχωρήσει σε υπερβολική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
«Θα φτάσουμε εκεί αν υπάρξει ακόμα ένα λάθος πολιτικής. Αλλά η ίδια η οικονομία είναι ισχυρή και εύρωστη. Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας θα πρέπει να κάνουν μία ακόμα αύξηση επιτοκίων και μετά να σταματήσουν», τόνισε, ενώ συνέχισε λέγοντας πως σε περίπτωση που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα προσπαθήσει να φτάσει στον στόχο της για πληθωρισμό 2% πολύ γρήγορα, κινδυνεύει να συρρικνωθεί η ζήτηση.
Επίσης, υπογράμμισε πως η θεωρία ότι η οικονομία των ΗΠΑ ενδέχεται να επιβραδυνθεί ακριβώς όσο χρειάζεται για να αποφύγει μια ύφεση είναι τόσο ισχυρή που δεν έχει νόημα να την αμφισβητήσουμε, συμπληρώνοντας ότι το εν λόγω αφήγημα δημιουργεί δυναμική.
F1P0V3wWIAAXJIy.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης