Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Αναβαθμίζει σε «αγορά» τη σύσταση της Coca-Cola 3Ε λόγω... «γλυκών» προοπτικών

Eurobank Equities: Αναβαθμίζει σε «αγορά» τη σύσταση της Coca-Cola 3Ε λόγω... «γλυκών» προοπτικών
Η τιμή στόχος αυξάνεται σε 30,80 ευρώ από 28,50 ευρώ
Η Coca-Cola 3Ε σημείωσε ένα ισχυρό α' εξάμηνο, με οργανικό EBIT +17,7% σε ετήσια βάση στα 561 εκατ., χάρη στην αύξηση +18% στα οργανικά έσοδα.
Επίσης, έδειξε ισχυρότερη από την αναμενόμενη λειτουργική μόχλευση καταφέρνοντας να επεκτείνει τη μείωση των προσαρμοσμένων περιθωρίων EBIT κατά 20 μονάδες βάσης (σε 11,2%).
Αυτό σύμφωνα με την Eurobank Equities προέκυψε ως αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης τιμής/μείγματος (+19 π.μ. σε ετήσια βάση και 2 π.μ. πάνω από τη συναίνεση) και της σταθερής λειτουργικής εκτέλεσης της CCH, με τον όμιλο να κερδίζει μερίδιο αγοράς ενώ συνεχίζει να αναπτύσσει τμήματα υψηλότερου περιθωρίου κέρδους (καφές, ενέργεια).

Αναβαθμίσεις στην καθοδήγηση του 2023…

Εν όψει του ισχυρού εξαμήνου, η CCH είχε ήδη αναθεωρήσει την καθοδήγησή της για το οικονομικό έτος του 2023 υψηλότερα τον Ιούλιο, εκτιμώντας +9-12% οργανική αύξηση EBIT το 2023, υποδεικνύοντας ουσιαστικά adj. EBIT > 1 δις.
Η καθοδήγηση επαναλήφθηκε μετά τα αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου, με βασικούς βασικούς παράγοντες που συνοψίζονται σε:
1) αναβαθμισμένη οργανική ανάπτυξη κορυφαίας γραμμής και 2) μείωση των προσδοκιών COGS 2023/περιπτώσεων πληθωρισμού σε υψηλή μονοψήφια άνοδο

Αποτίμηση

Η Eurobank Equities αναβαθμίζει τη σύσταση της Coca-Cola 3Ε σε αγορά, από διακράτηση προηγουμένως, ενώ αυξάνει και την τιμή στόχο στα 30,80 ευρώ από 28,50 ευρώ προηγουμένως.
Οι βελτιωμένες βραχυπρόθεσμες προοπτικές τροφοδοτούνται σε υψηλότερη αποτίμηση, με χαμηλότερο WACC 9,2% (αντανακλώντας το μειωμένο βάρος της Ρωσίας στην κερδοφορία).
Όσον αφορά την αποτίμηση, η μετοχή παραμένει κάτω από τη μακροπρόθεσμη μέση αποτίμησή της σε c9x EV/EBITDA και με discount >25% έναντι των ομοτίμων της ΕΕ, ενσωματώνοντας ουσιαστικά ένα αυξημένο ασφάλιστρο κινδύνου λόγω της έκθεσής της στις αναδυόμενες αγορές.
Σύμφωνα με την Eurobank, στην τρέχουσα τιμή η Coca-Cola 3Ε είναι επαρκώς απαλλαγμένη από τον κίνδυνο, καθώς η τρέχουσα τιμή αποτυπώνει μόλις 4,5% EBIT CAGR τα επόμενα 8 χρόνια, ένα αρκετά απαισιόδοξο σενάριο κατά την άποψή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης