Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

NBG Securities: Κλείνει η «ψαλίδα» του discount των μετοχών των ελληνικών τραπεζών, σε σχέση με τις ευρωπαϊκές

NBG Securities: Κλείνει η «ψαλίδα» του discount των μετοχών των ελληνικών τραπεζών, σε σχέση με τις ευρωπαϊκές
Ισχυρά κεφάλαια, αυξημένη ρευστότητα και θετική τάση στα οργανικά κέρδη – Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών
Οι ελληνικές τράπεζες διατήρησαν τα ισχυρά κεφάλαιά τους και την άφθονη ρευστότητα, επιβεβαιώνοντας τις θετικές τάσεις στα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων, διαπιστώνει η NBG Securities, κατά την ανάλυση των αποτελεσμάτων των ελληνικών τραπεζών το γ’ 3μηνο του 2023.
Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, παρά την άνοδο των μετοχών των ελληνικών τραπεζών, οι τίτλοι διαπραγματεύονται με discount έως 26% σε όρους P/TBV, με βάση τις εκτιμήσεις του 2024, σε σχέση με τον ευρωπαϊκό κλάδο.
Μικρότερο όμως είναι το discount, της τάξεως του 5%, σε όρους p/e (με βάση εκτιμήσεις του 2024) σε σχέση με τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.
1_433.JPG

Θετικές τάσεις στα οργανικά κέρδη

Οι ελληνικές τράπεζες παρουσίασαν συνολικά ένα ισχυρό 3ο τρίμηνο του 2023 με βελτιωμένες τάσεις στα προ προβλέψεων οργανικά κέρδη (Core PPI).
Τα σταθερά Core PPI αντανακλούν κυρίως α) το όφελος από τις αυξήσεις των επιτοκίων της ΕΚΤ, β) την επέκταση του δανειακού χαρτοφυλακίου με νέες εκταμιεύσεις άνω των 5,8 δισ. ευρώ, σωρευτικά, και γ) το σταθερό λειτουργικό κόστος (OpEx).
Οι τάσεις ενισχύθηκαν επίσης από την αύξηση των εσόδων από προμήθειες, λόγω του υψηλότερου όγκου εργασιών.
Επιπλέον, η ποιότητα του ενεργητικού συνέχισε να βελτιώνεται, με τον μέσο δείκτη NPE να μειώνεται κατά 57 μ.β., χάρη σε οργανικές δράσεις καθώς και σε πωλήσεις NPEs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης