Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ανεβάζει τον πήχη για τον S&P 500 η Goldman Sachs – Στις 5.200 μονάδες έως το τέλος του έτους

Ανεβάζει τον πήχη για τον S&P 500 η Goldman Sachs – Στις 5.200 μονάδες έως το τέλος του έτους
«Οι αυξημένες εκτιμήσεις κερδών είναι ο μοχλός της αναθεώρησης», έγραψε η ομάδα ανάλυσης της GS, με επικεφαλής τον David Kostin
Λίγους μήνες μετά τον καθορισμό του στόχου του 2024 για τον δείκτη S&P 500, οι αναλυτές στρατηγικής της Goldman Sachs άλλαξαν τις προβλέψεις τους για δεύτερη φορά, καθώς η αγορά επισκίασε το σημαντικό ορόσημο των 5.000 μονάδων αυτόν τον μήνα.
«Οι αυξημένες εκτιμήσεις κερδών είναι ο μοχλός της αναθεώρησης», έγραψε η ομάδα ανάλυσης της GS, με επικεφαλής τον David Kostin.
Ο Kostin βλέπει τώρα τον S&P 500 να οδηγείται στις 5.200 μονάδες μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, αυξάνοντας την πρόβλεψή του κατά περίπου 2% από το επίπεδο των 5.100 που προέβλεψε στα μέσα Δεκεμβρίου.
Ο νέος στόχος συνεπάγεται άνοδο 3,9% από το κλείσιμο της Παρασκευής.
Τον Νοέμβριο, αρχικά προέβλεψε ότι ο S&P 500 θα φτάσει τις 4.700 μονάδες έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Αισιόδοξη η Goldman Sachs

Ο στόχος των 5.200 μονάδων της Goldman για τον S&P 500 το 2024 είναι πλέον από τους υψηλότερους στη Wall Street, μπαίνοντας τις τάξεις των ταύρων της Wall Street, συμπεριλαμβανομένου του Tom Lee της Fundstrat Global Advisors και του επικεφαλής στρατηγικής Oppenheimer Asset Management, John Stoltzfus, οι οποίοι έχουν και οι δύο παρόμοιους στόχους.
Οι αναλυτές στρατηγικής της εταιρείας αναβάθμισαν την πρόβλεψή τους για τα κέρδη ανά μετοχή στα 241 δολ. και 256 δολ. το 2024 και το 2025, από 237 δολ. και 250 δολ. προηγουμένως.
Αυτό αντανακλά την προσδοκία τους για «δυνατότερη οικονομική ανάπτυξη και υψηλότερα κέρδη» για τους τομείς της τεχνολογίας και των υπηρεσιών επικοινωνίας, οι οποίοι περιέχουν πέντε από τις λεγόμενες μετοχές Magnificent Seven, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Microsoft, Nvidia, Alphabet και Meta Platforms.
Η νέα εκτίμηση βρίσκεται πάνω από τη διάμεση πρόβλεψη των 235 δολ.
Οι αναλυτές στρατηγικής της εταιρείας αναμένουν πολλαπλάσια αποτίμηση τόσο για τον S&P 500 όσο και για τους άλλους δείκτες της Wall Street να παραμείνουν κοντά στα τρέχοντα επίπεδα - 20 και 16 φορές τα κέρδη, αντίστοιχα, «καθιστώντας την αύξηση των κερδών τον κύριο μοχλό για να παραμείνουν ανοδικά φέτος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης