Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Αναβαθμίζεται σε θετικό το outlook της Ισπανίας, στο Α η αξιολόγηση

DBRS: Αναβαθμίζεται σε θετικό το outlook της Ισπανίας, στο Α η αξιολόγηση
Η θετική τάση αντανακλά την προσδοκία της Morningstar DBRS ότι η σταθερά ισχυρή απόδοση της ισπανικής οικονομίας θα μειώσει τον πιστωτικό κίνδυνο
Σε αναβάθμιση των προοπτικών επαναξιολόγησης (outlook) -από σταθερές σε θετικές- της Ισπανίας προχώρησε η DBRS, διατηρώντας στο Α τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα.
Η θετική τάση αντανακλά την προσδοκία της Morningstar DBRS ότι η σταθερά ισχυρή απόδοση της ισπανικής οικονομίας, η συνεχιζόμενη μείωση των εξωτερικών υποχρεώσεων και η σταθερή βελτίωση των δημόσιων οικονομικών με την πάροδο του χρόνου θα μειώσουν τον πιστωτικό κίνδυνο.
Συντρέχουν πολλοί παράγοντες για την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη της Ισπανίας τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων σε ευρωπαϊκά ταμεία ανάκαμψης, της υγιούς απόδοσης των εξαγωγών υπηρεσιών και της ανάκτησης της αγοραστικής δύναμης.
Αυτές οι δυνάμεις είναι πιθανό να αντέξουν τα επόμενα χρόνια και θα πρέπει να μετριάσουν τις επιπτώσεις της περιοριστικής νομισματικής πολιτικής και τους καθοδικούς κινδύνους από αδυναμίες μεταξύ των ευρωπαϊκών ομολόγων.
Το δημοσιονομικό έλλειμμα, έχοντας σταδιακά βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια από την έντονη αύξηση των εσόδων, θα ωφεληθεί τα επόμενα χρόνια από την πλήρη άρση των μέτρων στήριξης.
Η κυβέρνηση προβλέπει ότι θα φτάσει το 3,0% του ΑΕΠ φέτος και το δημόσιο χρέος θα μειωθεί στο 105,5% του ΑΕΠ.
Ενώ οι κοινωνικές και πολιτικές εντάσεις - τώρα ένα επίμονο χαρακτηριστικό του πολιτικού περιβάλλοντος της Ισπανίας - θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν την ικανότητα της κυβέρνησης να νομοθετεί βασικές πολιτικές, η Morningstar DBRS αναμένει από την κυβέρνηση να διατηρήσει τη δέσμευσή της για δημοσιονομική εξυγίανση και να εκτελέσει το σχέδιο ανάκαμψης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης