Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οι φίλοι και οι εχθροί του Αλ. Τσίπρα με βάση τον διεθνή τύπο – Η δημοτικότητα του έλληνα πρωθυπουργού

Οι φίλοι και οι εχθροί του Αλ. Τσίπρα με βάση τον διεθνή τύπο – Η δημοτικότητα του έλληνα πρωθυπουργού
Έχει κερδίσει την υποστήριξη της μεσαίας τάξης, των φοιτητών και μεταναστών – Επιφυλάξεις από τράπεζες, πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης
Στην απήχηση του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σε μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού, εξαιτίας της μετωπικής επίθεσής του στη λιτότητα που μαστίζει την Ελλάδα από το 2010, αναφέρεται σε άρθρο της η ισπανική εφημερίδα El Mundο.
Όπως αναφέρεται, η δημοτικότητά του στα εξαθλιωμένα μεσαία κοινωνικά στρώματα από την ύφεση, τις περικοπές και την αύξηση των φόρων, είναι πολύ αυξημένη, όπως είναι πολύ δημοφιλής και μεταξύ των φοιτητών, όπου έχει υποσχεθεί την κατάργηση του μέτρου που αφορούσε τους αιώνιους φοιτητές στα ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά και την δωρεάν πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς για τους μαθητές.
Μια ακόμη ομάδα «πιστή» σε αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι οι μετανάστες, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει υποσχεθεί ότι θα δώσει την υπηκοότητα στους δεύτερης γενιάς μετανάστες στη χώρα.
Ωστόσο, όπως σημειώνεται, ο πόλεμος που έχει διακηρύξει η κυβέρνηση στην ολιγαρχία μπορεί να δημιουργήσει ισχυρούς εχθρούς, πέραν εκείνων που ήδη έχει, έχοντας επικεντρώσει την προσοχή της ειδικότερα στο τρίγωνο τράπεζες, μέσα μαζικής ενημέρωσης και πολιτική.
Εκτός όμως από τα θέματα εσωτερικής καύσης, που μπορούν να αποτελέσουν πεδίο σφοδρής σύγκρουσης, όπως ραδιοτηλεοπτικές άδειες και φοροδιαφυγή, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να κάνει μεγάλες φιλίες και στη Γερμανία.
Στο δημοσίευμα τονίζεται η πρόθεση της κυβέρνησης να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις από το Βερολίνο, οι οποίες θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 11 δισ. ευρώ, με τον αντικαγκελάριο Sigmar Gabriel να σημειώνει ωστόσο ότι είναι μηδενικές οι πιθανότητες ο Αλ. Τσίπρας να πετύχει μια αποπληρωμή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης