Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ο κ. Τσίπρας, η ιδεολογική «φίρμα» που επλήγη και η Εθνική Συνεννόηση – Η τελευταία ευκαιρία για όλους

Ο κ. Τσίπρας, η ιδεολογική «φίρμα» που επλήγη και η Εθνική Συνεννόηση – Η τελευταία ευκαιρία για όλους
Τελευταία ευκαιρία αλλά και μεγάλο στοίχημα για τον Αλ. Τσίπρα, είναι να «σκοτώσει» τις συνιστώσες και να γίνει πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων
Η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, με νεκρωμένη οικονομία, κλειστές τράπεζες, κατεστραμμένες επιχειρήσεις, κλειστό χρηματιστήριο και κυρίως, διαλυμένη την ψυχολογία της κοινωνίας και των πολιτών, που ίσως είναι και το δραματικότερο όλων.
Η κοινωνία έχει… λιώσει, κουβαλώντας στην πλάτη της όλη την 5ετία των περιοριστικών μέτρων από τα μνημόνια προσαρμογής, ενώ δέχτηκε το τελευταίο και βαρύτερο χτύπημα, με τις τελευταίες εξελίξεις αυτού του διαστήματος.
Περιθώρια για περαιτέρω εθνικό διχασμό δεν υπάρχουν. Όποιος συνεχίσει να κάνει επικίνδυνες ακροβασίες με το συναίσθημα του ελληνικού λαού, σε τέτοιους, λίαν «ιδιόμορφους» καιρούς, θα πράξει έγκλημα.
Τώρα, είναι ο καιρός της σύμπλευσης, της συνεννόησης και της συναίνεσης. Η Ελλάδα, ως χώρα, πάσχει από κουλτούρα συνεννόησης και σύμπλευσης, αλλά αυτή η κρίση, είναι μια ευκαιρία για να ωριμάσει τόσο η κοινωνία, όσο και η πολιτική σκηνή.
Ήδη, τα σημάδια από τη Βουλή είναι θετικά. Καθώς η χώρα βρέθηκε στο γκρεμό και στο ενδεχόμενο διωγμού της από την ισχυρότερη ένωση κρατών στον κόσμο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, φαίνεται πως το μήνυμα – είτε με καλό, είτε με… κακό – κάποιοι το έλαβαν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε στην πραγματικότητα και στο ρεαλισμό, έστω και με οδυνηρό τρόπο για την… ιδεολογική του «φίρμα», εν μέσω μεγάλου σοκ για τα περισσότερα στελέχη του.
Παράλληλα, είναι η πρώτη φορά ίσως στα χρονικά που τα κόμματα της αντιπολίτευσης τάσσονται στο πλευρό της κυβέρνησης, με στόχο να «εγγυηθούν» και να στηρίξουν την κυρίαρχη Ύψιστης Εθνικής Σημασίας στόχευση, που είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη, σ’ όλους τους θεσμούς της, σ’ όλα τα όργανα αλλά και στο νόμισμα.
Αυτή η Ύψιστης Εθνικής Σημασίας στόχευση, είναι η πλέον… ιερή στόχευση και η αδιαπραγμάτευτη όσο και αμετάκλητη απόφαση και του ελληνικού λαού για την παραμονή στον όμιλο των ισχυρότερων κρατών, μέλος του οποίου εδώ και δεκαετίες αποτελεί.
Αυτή η στόχευση λοιπόν, ένωσε κόμματα, ιδεολογίες, φράξιες, κατάργησε αντιπαλότητες, έριξε πολυετή «κάστρα» και ταμπού.
Προέχει η διάσωση της χώρας, που με ευθύνες της κυβέρνησης έφτασε κυριολεκτικά ένα σκαλί πριν το γκρεμό.
Ένα σκαλί πριν την άβυσσο και πριν ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως.
Όσοι – έκαναν πως δεν γνώριζαν το διακύβευμα και το τι σημαίνει ο διωγμός της Ελλάδας από την πυρήνα των κρατών – συνεργατών της Ευρώπης, τώρα υποχρεώθηκαν να το γνωρίσουν.
Η θέση της Ελλάδας ήταν και θα παραμείνει στην Ευρώπη, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ευρωζώνη και σε όλα τα υπόλοιπα θεσμικά όργανα της γηραιάς Ηπείρου!

Το τεράστιο πολιτικό «κεφάλαιο» του Αλ. Τσίπρα – Καλείται για την υπέρβαση

Ο κ. Τσίπρας, έχει ένα προνόμιο που άλλοι προκάτοχοί του δεν το είχαν. Έχει την υποστήριξη όλης ή σχεδόν όλης της αντιπολίτευσης στην προσπάθεια να βγει η χώρα από την τρομερή κρίση.
Ο πρωθυπουργός, παρά τα λάθη του, έχει ισχυρότατο λαϊκό έρεισμα και τεράστια αποδοχή, έχει πολιτικό «κεφάλαιο» το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για το καλό της χώρας, για τα συμφέροντα της οποίας έχει ορκιστεί να εργάζεται.
Ο κ. Τσίπρας έχει ισχυρή - υπερκομματική – στήριξη, θα πρέπει να τραβήξει μπροστά, μπροστάρης της συνεννόησης και να μη σκεφτεί κανένα πολιτικό ή άλλο κόστος.
Κανένα κόμμα και καμιά καριέρα πολιτικού ή τεχνοκράτη δεν είναι πάνω από τα συμφέροντα της χώρας και τις ζωές εκατομμυρίων πολιτών.
Ασχέτως αν χάσει κάποιες συνιστώσες, θα πρέπει να τραβήξει μπροστά και να κυβερνήσει με αποφασιστικότητα, με αιχμή και κεντρική στόχευση την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

Η τελευταία ευκαιρία…

Ο κ. Τσίπρας, έχει την ευκαιρία (ακόμη) να κάνει την υπέρβαση, πρωτίστως κατά των ιδεοληψιών των δικών του αλλά και της «θρησκείας» που υπηρετούσε, με μια στροφή στο ρεαλισμό και την πραγματικότητα. Έστω και αναγκαστική…
Είναι μια ευκαιρία, η τελευταία για τον κ. Τσίπρα να κάνει χρήση του σπάνιου πολιτικού κεφαλαίου, καθώς έχει το προνόμιο στις μεταρρυθμίσεις που υπογράφονται και απαιτούνται, να έχει την υποστήριξη σχεδόν σύσσωμης (πλην ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής) όλης της αντιπολίτευσης.
Ο Αλέξης Τσίπρας – παρά τα μεγάλα λάθη στις επιλογές προσώπων και τα υπόλοιπα - είναι ένας… άφθαρτος νέος πολιτικός, χωρίς εμπλοκή στα χρεοκοπημένα πολιτικά τεκταινόμενα της μεταπολίτευσης.
Ουσιαστικά η όποια αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα έρχεται πρωτίστως μέσα από το κόμμα του και εξ αριστερών. Όμως, η χώρα δεν έχει ούτε χρόνο ούτε όρεξη να ασχοληθεί με τις εμμονές ή τις ιδεοληψίες του κάθε – τίμιου ή όχι – Λαφαζάνη ή κάθε άλλου.
Η χώρα «πνίγεται» κυριολεκτικά από την απουσία ρευστότητας και τις ακραίες – εγκληματικές καθυστερήσεις της κυβέρνησης - που με το πρόσχημα της (ανύπαρκτης) διαπραγμάτευσης, ουσιαστικά εδώ και έξι μήνες δεν κυβερνάει.
Ο πρωθυπουργός λοιπόν έχει το εξαιρετικά σπάνιο αν όχι πρωτοφανές «προνόμιο» στη μεταπολίτευση, όπου τα κόμματα που βρίσκονται στην αντιπολίτευση εκλιπαρούν σχεδόν για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στο κράτος, υποσχόμενα να ψηφίσουν και να στηρίξουν τις περισσότερες επιλογές!
Η… τελευταία (πραγματικά τελευταία) ευκαιρία αλλά και το μεγάλο στοίχημα για τον κ. Τσίπρα, είναι να «σκοτώσει» τις διάφορες πλατφόρμες και συνιστώσες και να γίνει πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων.
Η χώρα και το πολιτικό σύστημα, του δίνει την ευκαιρία και το χρόνο. Στο χέρι του είναι να την αξιοποιήσει για το καλό όλων μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης