Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Στην πολιτική δεν υπάρχει πολυθρόνα για δύο

Στην πολιτική δεν υπάρχει πολυθρόνα για δύο
Η χώρα το βράδυ της Κυριακής θα έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση η οποία με πλήρη άνεση θα λαμβάνει αποφάσεις για το μέλλον της χώρας και των πολιτών
Σχεδόν 48 ώρες μας χωρίζουν από το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 25 Ιουνίου. Όλοι περιμένουν με αγωνία να μάθουν την ετυμηγορία του ελληνικού λάου η οποία θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις της επόμενης τετραετίας.
Θεωρώ ως δεδομένο ότι οι εκπλήξεις θα είναι πολλές σε βαθμό που αλλάξουν την πολιτική ατζέντα.
Μη βιάζεστε δεν κινδυνεύει η πρωτοκαθεδρία της Νέας Δημοκρατίας, το ποσοστό της αναμένεται να είναι αυξημένο ενώ οι πιθανότητες να έχει μικρότερο σε σχέση με το αποτέλεσμα της Κυριακής 21 Μαΐου είναι ελάχιστες έως μηδαμινές.
Η χώρα το βράδυ της Κυριακής θα έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση η οποία με πλήρη άνεση θα λαμβάνει αποφάσεις για το μέλλον της χώρας και των πολιτών.
Όμως το ενδιαφέρον στρέφεται στο δεύτερο κόμμα όπως και το ποσοστό που θα συγκεντρώσει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και καθίσταται όμηρος των εξελίξεων με ευθύνη των στελεχών του που δεν ήθελαν την δεύτερη θέση διότι δεν έκαναν το παραμικρό για να την κρατήσουν ενώ δεν τους αρέσει καθόλου ότι θα βρεθούν πιο χαμηλά με βάση το ποσοστό που θα λάβουν.
Το χειρότερο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι είναι πιασμένες οι χαμηλές θέσεις με ποσοστά που κυμαίνονται από το 4 έως το 10%.
Δεν έχει αφήγημα παραμονής κάτω από το 10% ενώ το αφήγημα για τις υψηλότερες θέσεις δεν εμφανίστηκε ούτε στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο.
Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ με πρόεδρο το Νίκο Ανδρουλάκη είναι εμφανές ότι δεν καρπώθηκε την μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Άλλωστε η προεκλογική του καμπάνια θύμιζε τη δεκαετία του 1980 με το ΚΤΕΛ. Λέμε απλά ότι το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη έχει εξασφαλίσει ένα «σκαμπό» μέσα στο λεωφορείο της πολιτικής.
Αντίθετα το ΚΚΕ» με τον Δημήτρη Κουτσούμπα πιθανόν να κάνει την έκπληξη παρότι δεν φαίνεται στις δημοσκοπήσεις. Οι ψηφοφόροι θα αντισταθμίσουν τη σημαντική άνοδο της Νέας Δημοκρατίας με ένα κόμμα που μπορεί να πράγματι να «φρενάρει» τη υπεροχή του πρώτου κόμματος.
Ακόμη οι ψηφοφόροι θα επιδιώξουν να βάλουν καινούργια κόμματα στη Βουλή ενώ είναι πιθανόν να τερματίσουν τον πολιτικό βίο της «Ελληνικής Λύσης» διότι θέλουν μία ή περισσότερες καινούργιες πολιτικές ιστορίες στη νέα Βουλή.
Κοντός ψαλμός Αλληλούια.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης