Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

ING Group: Τριπλάσια τα κέρδη από τις ασφαλιστικές δραστηριότητες, το β' τρίμηνο του 2014

tags :
ING Group: Τριπλάσια τα κέρδη από τις ασφαλιστικές δραστηριότητες, το β' τρίμηνο του 2014
Αυξημένα τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ING Group το β' τρίμηνο του 2014, στα 1,07 δισ. ευρώ
Στα 1,07 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της ING Group το β' τρίμηνο του 2014, αυξημένα σε ετήσια βάση, από τα 895 εκατ. ευρώ.
Η αύξηση της κερδοφορίας αποδίδεται στην ανάπτυξη του ασφαλιστικό τομέα της ING Group, στο πορτοφόλιο της οποίας εντάσσεται και η μεγαλύτερη ολλανδική τράπεζα.
Ειδικότερα, τα κέρδη από το ασφαλιστικό επιχειρηματικό κομμάτι ανήλθαν στα 310 εκατ. ευρώ, σχεδόν τριπλασιασμένα από τα 113 εκατ. ευρώ της ίδιας περιόδου το 2013, ενώ τα βασικά προ φόρων κέρδη της ING Bank αυξήθηκαν κατά 11,4% στα 1,28 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω της μειωμένης κατά 34% ζημιάς από τα δάνεια.
Η εταιρεία βρίσκεται σε φάση αναδιαμόρφωσης, με απώτερο σκοπό να γίνει πιο μικρός και απλός δανειστής, σκοπός που συντάσσεται και με την εντολή της ΕΕ για μείωση των περιουσιακών της στοιχείων ως αντάλλαγμα για ένα bailout από την κυβέρνηση το 2008.
Για τον ίδιο λόγο, η ING αναμένεται να προχωρήσει σε πώληση και του υπόλοιπου 68,1% της NN Group, την οποία εισήγαγε στο χρηματιστήριο, μόλις τον περασμένο Ιούλιο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης