Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ομιχλώδης ο ορίζοντας για το Hydra Reinsurance Meeting 2021

Ομιχλώδης ο ορίζοντας για το Hydra Reinsurance Meeting 2021
Ομιχλώδης είναι η θάλασσα του Αργοσαρωνικού και η ρότα προς την Υδρα. Το Hydra Reinsurance Meeting 2021 δεν θα πιάσει λιμάνι, δεν έχει κιάλια για να διακρίνει τον ορίζοντα, ούτε και αυτή την χρονιά.
Σχετικά Άρθρα

Οι υγειονομικές συνθήκες και τα μέτρα του υπουργείου δεν αφήνουν περιθώρια για συναντήσεις από κοντά, περιθώρια για δημόσιες σχέσεις αλλά και αναψυχή, ακόμα και αν η (αντ)ασφαλιστική αγορά στον έχει στεγνώσει από απώλειες των καταστροφών, τον Covid19 και το lockdown που είχε διαφορετικές απαγορεύσεις και μέτρα για κάθε χώρα με την Ελλάδα τα πιο επαχθή, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των Ευρωπαίων συναδέλφων του κλάδου και όχι μόνο.
Τα ταχύπλοα που πάνε στην Υδρα αποκλειστικό προνόμιο ναυτιλιακής είναι και κλειστού τύπου, πώς να μεταφέρει η ΕΑΕΕ τόσο κόσμο, άλλωστε η ΕΑΕΕ σε ανακοίνωση της κάπου τον Ιούνιο – Ιούλιο ενημερώνει ότι η συνάντηση των (αντ)ασφαλιστών για λόγους υγείας ακυρώνεται.

Τι είναι το Hydra (re)insurance Meeting

Το Hydra Reinsurance Meeting 2021 είναι ένα διεθνές συνέδριο που έφερε την Ελλάδα στο διεθνή (αντ)ασφαλιστικό χάρτη χάριν των πρωτοβουλιών τότε του Γιώργου Κώτσαλου ο οποίος επέλεξε την Υδρα ως τόπο συγκέντρωσης των ξέρων (αντ)ασφαλιστών, μεγάλων συμβουλευτικών οίκων, οίκων αξιολόγησης κτλ. Είναι ένας τόπος συνάντησης για όλους όσους δουλεύουν με τον κλάδο (αντ)ασφαλειών να συναντηθούν και να κλείσουν τις συμφωνίες τους εν όψει της περιόδου των ανανεώσεων των αντασφαλτικών συμβάσεων τη 1 Ιανουαρίου κάθε έτους.
Ο κλάδος κέρδισε το στοίχημα.
Η Υδρα έγινε το νησί θρύλος.
Τώρα η Ελλάδα και ο κλάδος χρειάζεται ένα νέο στοίχημα.
Τα τηλεσυνέδρια βγήκαν ανεπαρκή στην διάρκεια της καραντίνας.
Ο κλάδος στην Ελλάδα για δεύτερη φορά αποφάσισε να μην γίνει η διοργάνωση της Υδρας.

Γιατί η Ελλάδα υπολείπεται των «συναδέλφων» της;

Οι Γερμανοί συνάδελφοι και φίλοι έσπευσαν να ανακοινώσουν πολύ σύντομα ότι το συνέδριο του Baden – Baden γίνεται. Ξεκάθαρα έγινε η άρση κάποιων έκτακτων μέτρων που είχε επιβάλλει η Γερμανική κυβέρνησης στις 16 Αυγούστου, καλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους να πραγματοποιήσουν εγγραφές. Ο δε, χώρος κλειστός, η Υδρα ωστόσο ανοικτή.
Ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες από λάθος εκτίμηση;
Δεν είναι μόνο το συνέδριο του Baden – Baden 2021 που γίνεται, είναι και πολλά άλλα συνέδρια που γίνονται αυτό την περασμένη το διεθνές αεροπορικό στην Μπολόνια η οποία εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να αναδείξει το αεροδρόμιο της, και τα τουριστικά σημεία της περιοχής, προσελκύοντας τουρίστες και επενδυτές.
Στην Υδρα σε ανοιχτό χώρο, υπέρ-άνοιχτό και διαμπερή δεν χάνεται μία ευκαιρία για τον κλάδο και την οικονομία;
Όταν μάλιστα ο κλάδος έμαθε ότι δεν πρέπει να στηρίζεται σε υποσχέσεις, και πρέπει να δουλέψει για να βγει η ιδιωτική ασφάλιση μπροστά;
Οι δράσεις ΕΚΕ και οι δωρεές φτάνουν για τραβήξουν πελάτες στην Ελλάδα;

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης