Basket Talk

Bucks – Nets: Τι πρέπει να κρατήσει η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο από το Game 6

Bucks – Nets: Τι πρέπει να κρατήσει η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο από το Game 6
Μαζί με τη σημαντική νίκη, το Milwaukee βρήκε και τους τρόπους που μπορούν να εκθέσουν ανεπανόρθωτα τους Nets.
Σχετικά Άρθρα

Τα «Ελάφια» έκαναν το χρέος τους, αφού επιβλήθηκαν του Brooklyn με 104-89, οδηγώντας τη σειρά σε έβδομο παιχνίδι. Το σύνολο του Mike Budenholzer πραγματοποίησε μια πολύ πειστική εμφάνιση, με τον Middleton (38π. 10ρ. 5ασ. 5κλ.) να είναι καθοριστικός και τον… ανανεωμένο Γιάννη (30π. 17ρ.) να έχει μοναδική επιρροή και στα δύο άκρα του γηπέδου.

Το παιχνίδι που θα κρίνει το εισιτήριο για τους Τελικούς της Ανατολής θα διεξαχθεί στην έδρα των Nets. Η ιστορία έχει δείξει ότι στο Barclays Center οι αναμετρήσεις έχουν εντελώς διαφορετική μορφή απ’ ότι στο Fiserv Forum. Ο ρυθμός του αγώνα είναι πιο γρήγορος, οι άμυνες «χαλαρώνουν», το σκορ γίνεται πιο υψηλό και ο «KD» φαίνεται να… βολεύετε περισσότερο στο γήπεδο της ομάδας του, αφού εκτελεί με 60%, εν αντιθέσει με την έδρα των Bucks που ευστοχεί στο 42% των προσπαθειών του.

‘Όπως γίνεται αντιληπτό, τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που προκύπτουν σε Brooklyn και Milwaukee ευνοούν τον τρόπο παιχνιδιού του εκάστοτε γηπεδούχου. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στις έξι αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί, δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο break. Για να καταφέρει η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο να πάρει την πρόκριση, θα πρέπει να «σπάσει» αυτή την παράδοση.

Το «BN Sports» στέκεται στα στοιχεία που πρέπει να επαναλάβουν οι Bucks για να φύγουν με το πολυπόθητο «διπλό» από το Brooklyn.

Ο center Γιάννης… μεταμορφώνεται και μεταμορφώνει
r869009_1296x518_5-2_1.jpg
Όταν ο Budenholzer αποφάσισε να δώσει ανάσες στον Brook Lopez, τη θέση του ψηλού κάλυψε -ίσως και συγκυριακά- ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Με αυτόν στο «5» και τον PJ Tucker στο «4» οι Bucks απέκτησαν ένα πολύ ανταγωνιστικό προφίλ στην άμυνα αφού εκτοξεύτηκε το switchability της ομάδας. Ο «Greek Freak» ήταν πολύ πιο ενεργός στα μετόπισθεν, βγαίνοντας συχνά πάνω στο μαρκάρισμα του Kevin Durant. Ταυτόχρονα, άνοιξαν οι χώροι στην επίθεση, διευκολύνθηκε η κυκλοφορία της μπάλας, με τα «Ελάφια» να τρέχουν ένα επιμέρους σερί 20-4 στην καθοριστική τέταρτη περίοδο.

Τέλος στα πανύψηλα σχήματα
2021-06-18T014314Z_223253583_MT1USATODAY16271494_RTRMADP_3_NBA-PLAYOFFS-BROOKLYN-NETS-AT-MILWAUKEE-BUCKS.jpg
Μια τακτική «ανορθογραφία» των Bucks, που δεν απέδιδε ούτε σε θεωρία αλλά ούτε και σε πράξη, ήταν η χρήση των Tucker, Αντετοκούνμπο και Lopez στην ίδια πεντάδα. Οι Nets ακολουθούν μια εκ διαμέτρου αντίθετη προσέγγιση παίζοντας small ball. Ο «Bud» προσάρμοσε την ομάδα του στο συγκεκριμένο δεδομένο και απαλλάχτηκε από αυτό το πιο αργό και «ξύλινο» σχήμα. Αποτέλεσμα; Το Milwaukee έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Να τρέχει στον αιφνιδιασμό. Έτσι, οι Bucks σκόραραν 22 παραπάνω εύκολους πόντους (26-4) στο ανοιχτό γήπεδο.

Οι αδυναμίες του Blake Griffin
3842-2561-2.60421834.jpg.gallery.jpg
Τα χρόνια ακμής για τον 32χρονο Griffin έχουν περάσει προ πολλού. Οι σωματικές -και όχι μόνο- φθορές από τους τραυματισμούς δεν μπορούν να κρυφτούν. Το επιθετικό του παιχνίδι είναι τρομερά μονοδιάστατο και περιορίζεται κυρίως σε σουτ από τις γωνίες του τριπόντου, μετά από drive n’ kick των συμπαικτών του. Ο άλλοτε εντυπωσιακός dunker με το δυναμικό inside game… σπαταλά το 57% των προσπαθειών του σε μακρινά σουτ. Ταυτόχρονα, δεν φημίζεται και για την αμυντική του συνεισφορά, κάτι που φρόντισε να αναδείξει με εμφατικό τρόπο ο Αντετοκούνμπο. Ο forward των Nets προσπαθεί να κρύψει τις αδυναμίες του -τονίζοντας παράλληλα αυτές του Γιάννη- μένοντας στη ρακέτα και δίνοντας το τρίποντο στον «Greek Freak». Ο ηγέτης των Bucks δεν… ψάρωσε αυτή τη φορά. Επιτέθηκε κατά μέτωπο, δεν σούταρε ούτε ένα τρίποντο τελειώνοντας ιδανικά τις περισσότερες φάσεις από κοντά.

Σε δύο ημέρες από τώρα θα ξέρουμε τον τελικό νικητή της πιο ενδιαφέρουσας μονομαχίας της postseason. Tα… όργια του Kevin Durant στο Game 5 δεν θα πρέπει να αλλοιώνουν τις συνθήκες που επικρατούν στη σειρά. Από το τρίτο παιχνίδι και έπειτα, το μομέντουμ «φωνάζει» Bucks. O Harden ακόμα… ψάχνεται και ο «KD» είναι ολομόναχος. Το Milwaukee έχει πλέον το «know how», πρέπει να επιβάλει το ρυθμό του και στο Barclays Center, γιατί αν περάσει από το Brooklyn, ενδεχομένως να έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία κατάκτησης πρωταθλήματος στη σύγχρονη ιστορία του.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης