Basket Talk

ΝΒΑ: Ο 40αρης... Αντετοκούνμπο έστειλε τους Bucks στους τελικούς της Ανατολής! (video)

ΝΒΑ: Ο 40αρης... Αντετοκούνμπο έστειλε τους Bucks στους τελικούς της Ανατολής! (video)
Οι Milwaukee Bucks με έναν... μυθικό Γιάννη Αντετοκούνμπο, έκαναν το μοναδικό break στη σειρά με τους Brooklyn Nets (113-111) και προκρίθηκαν στους τελικούς της Ανατολής.
Σχετικά Άρθρα

Σε ένα ακόμη δραματικό παιχνίδι όπως μας είχε συνηθίσει αυτή η σειρά, οι Μilwaukee Βucks κατάφεραν να πετάξουν εκτός το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, Brooklyn Nets, χάρις στην «διαστημική» εμφάνιση του «Greek Freak» και το άστοχο τρίποντο του Kevin Durant στην εκπνοή της παράτασης.

Τι κι αν βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο τα «ελάφια» (3-2) και δεν είχαν δραπετεύσει με το διπλό από το Barclays Center στη σειρά. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στο πιο κρίσιμο σημείο και βγάζοντας αντίδραση για την περσινή απουσία τους από τους τελικούς της Ανατολής, θέλησαν να εκμεταλλευτούν την απουσία του Kyrie Irving και να τους στείλουν νωρίς στο... σπίτι τους.

Η αναμέτρηση χρειάστηκε να οδηγηθεί στην παράταση για να κρίνει τον νικητή, με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στην κανονική διάρκεια (109-109), με τον Kevin Durant να αναλαμβάνει το τελευταίο σουτ και να ευστοχεί. Ο Αμερικανός σούπερ σταρ ήταν απελπιστικά μόνος του, με τον James Harden να είναι αρκετά άστοχος από τα 6.75 μέτρα (2/12) και να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των Bucks.

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν νευρικές και σημείωσαν συνολικά μόλις 10 πόντους, φανερώνοντας το άγχος αλλά και την κούραση των σταρ, καθώς τα περίμεναν όλα από τους Durant και Αντετοκούνμπο αντίστοιχα. Στα 40" πριν τη λήξη της αναμέτρησης ο Middleton έμελλε να βάλει το δίποντο που θα έκανε τη διαφορά (113-111). Στην τελευταία φάση ο Durant έγινε ο μοιραίος του αγώνα, καθώς επιχείρησε παρά την ασφυκτική άμυνα του Jrue Holiday να πετύχει τρίποντο, όμως η μπάλα δεν έφτασε καν στο στεφάνι και επανέφερε τους Bucks στους τελικούς της Ανατολής μετά από δύο χρόνια.

 

Ο Έλληνας παίκτης και ο Chris Middleton παρέμειναν μέσα στο παρκέ σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα, κλείνοντας 50 και 52 λεπτά αντίστοιχα, όμως ο «Greek Freak» σημείωσε 40 πόντους, 13 ριμπάουντ και 5 ασίστ και έγινε μόλις ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ, μετά τους Τim Duncan, Charles Barkley, Jerry West και Elgin Baylor, που πετυχαίνει σε έβδομο αγώνα play offs 40+ πόντους και 10+ ριμπάουντ.

Kαθοριστική ήταν και η παρουσία του Middleton στον αγώνα, όπου εκτός από 23 πόντους πρόσθεσε στην στατιστική του 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 5 κλεψίματα. Από την άλλη ο Κevin Durant ήταν απλά απολαυστικός, πετυχαίνοντας 48 πόντους και έκανε ρεκόρ πόντων σε Game 7 του NBA, ενώ παράλληλα δεν βγήκε ούτε λεπτό από την αναμέτρηση, αγωνιζόμενος για 53 λεπτά.

 

Ακόμη ένα σημάδι που έδειξε ότι οι Nets τα περίμεναν όλα από τα αστέρια τους ήταν το γεγονός ότι ο πάγκος του δεν του πρόσφερε ούτε έναν πόντο στον αγώνα. Πλέον οι Milwaukee Bucks αναμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στους τελικούς της Ανατολής όπου θα προκύψει από τον νικητή του Game 7 ανάμεσα στους Αtlanta Hawks και τους Sixers, ενώ η πρώτη μάχη των «ελαφιών» είναι προγραμματισμένη για τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/6).

 



Παράλληλα στο γήπεδο βρέθηκαν αρκετοί Έλληνες που ήθελαν να υποστηρίξουν την προσπάθεια του «Greek Freak» και εκείνος με την σειρά του δεν ξέχασε να τους ευχαριστήσει: «Ευχαριστώ τους Έλληνες που ήρθαν απόψε, ήταν περίπου 1000 και μας βοήθησαν πολύ να πάρουμε τη νίκη. Συγχαρητήρια και στους Νετς γι' αυτή τη σειρά».

Νίκος Τσώτας

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης