Basket Talk

Trae Young: 10 facts που δεν γνωρίζετε για τον ηγέτη των Atlanta Hawks

Trae Young: 10 facts που δεν γνωρίζετε για τον ηγέτη των Atlanta Hawks

Πόσο καλά ξέρεις τον παίκτη που… εκτέλεσε τους Bucks στη χθεσινή αναμέτρηση του Fiserv Forum;

Σχετικά Άρθρα

Ο Trae Young είναι το πρόσωπο των τελευταίων ημερών στο NBA. Σαν να μην έφταναν τα «όργια» του στη σειρά με τους 76ers, o «Ice Tray» υπέγραψε και τη χθεσινή μεγαλειώδη νίκη των Atlanta Hawks κόντρα στους Milwaukee Bucks (116-113) αριθμώντας 48 πόντους, 11 ασίστ και 7 ριμπάουντ.

Το «BN Sports» σας παρουσιάζει 10 facts για τον παίκτη που απειλεί όσο κανένας άλλος την πορεία της ομάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο:

1. Πάσχει από ornithophobia
r960-a4109fea40aeca49e4a0972bbec0f33f.jpg

Οι συμπαίκτες του στο κολέγιο είχαν υποστηρίξει ότι προσπαθούσε να κρυφτεί όταν έβλεπε πουλιά στο δρόμο. Υπήρχαν περιπτώσεις που οι αντίπαλοι φίλαθλοι κρατούσαν φωτογραφίες με περιστέρια θέλοντας να του αποσπάσουν την προσοχή όταν αυτός εκτελούσε βολές. Πολλές φορές έχει δει αντίστοιχους εφιάλτες και όλα αυτά είναι απόρροια μιας πάθησης (ornithophobia) που προκαλεί ιδιαίτερο άγχος και ανησυχία σε κάποιον που περιτριγυρίζεται από πουλιά. Πόσο αντιφατικό είναι το ότι ηγείται των Atlanta… Hawks (Γεράκια);

2. Το ρεκόρ που έχουν πετύχει μόνο ο LeBron James και ο Kevin Durant
trae-young-2_2.jpg
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ικανότητα του Young στην επίθεση. Με τρίποντα από τα 10 μέτρα, ασταμάτητα floaters, ορμητικά drives και άριστο χειρισμό της μπάλας, ο «Ice Trae» διαθέτει ένα… φονικό skillset. Στις 10 Φεβρουαρίου του 2020, πετυχαίνει 48 πόντους κόντρα στους Knicks και γίνεται μόλις ο 3ος παίκτης στην ιστορία που σκοράρει για 10η φορά πάνω από 40 πόντους πριν καν κλείσει το 22ο έτος της ηλικίας του. Οι άλλοι δύο είναι ο «Βασιλιάς» LeBron και ο Kevin Durant.

3. Διάλεξε την… ταπεινή Oklahoma για να μην απομακρυνθεί από το σπίτι του
usa_today_10506368.0.jpg

O Young ήταν ένας από του πιο ταλαντούχους παίκτες στο λύκειο, αναγκάζοντας τα μεγαλύτερα κολέγια της χώρας, όπως το Kentucky και το Duke, να του προσφέρουν δωρεάν υποτροφίες για να τον εντάξουν στα προγράμματα τους. Ο Trae όμως επέλεξε την Oklahoma για να μείνει κοντά στην οικογένεια του, έτσι έγινε το πρώτο five star prospect των Sooners μετά τον Tiny Gallon το 2010.

4. Έχει δεσμό με την πρώην μαζορέτα του κολεγίου του
Trae-Young-Girlfriend-702x526.jpg

Ο Trae Young είχε γνωρίσει τη Shelby Miller όταν έπαιζε ακόμα στην Oklahoma. Οι δυο τους αποτελούν ζευγάρι και έχουν πολλές κοινές φωτογραφίες στα social media. Όταν ο Trae μετακόμισε στην Atlanta, η Miller έπρεπε να μείνει στο Τέξας για να τελειώσει τις σπουδές της. Αποφοίτησε το 2019 και πλέον μένει μαζί με τον αγαπημένο της.

5. Ο πατέρας του είχε παίξει μπάσκετ στην Ευρώπη
AP_18051746275054.jpg

Ο Rayford Young ήταν αυτός που ώθησε τον Trae στο να ασχοληθεί με την πορτοκαλί μπάλα. Υπήρξε ένας πολύ καλός scoring guard στο κολέγιο του Texas αριθμώντας 14,1 πόντους και 3,8 ασίστ ανά αγώνα. Το ύψος του (1.80μ) ήταν το μεγαλύτερο μειονέκτημα του, αναγκάζοντας τον να αφήσει την Αμερική για να αρχίσει την επαγγελματική του καριέρα. Ήρθε στην Ευρώπη και αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στα πρωταθλήματα της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, και της Πορτογαλίας.

6. Από μικρός έκανε προπόνηση βλέποντας βιντεάκια με τους κορυφαίους παίκτες

deb1da6c10ee18b3f7fa1e2c77010c21_crop_exact.jpg
Ο πατέρας του ήταν αυτός που τον μύησε στο μπάσκετ. Του έδειχνε συνεχώς βίντεο με ασκήσεις από την offseason του Kyrie Irving, τα σουτ του Steve Nash και του Kobe Bryant. Τον πήγαινε στο γήπεδο των Thunder ώρες πριν τους αγώνες για να παρατηρήσει πως προπονούνταιοι δύο αγαπημένοι του παίκτες, ο Russel Westbrook και ο Kevin Durant.


7. Πολύ καλός φίλος με τον rapper Quavo

1139811296.jpeg
Η σχέση του συγκεκριμένου μουσικού είδους και του NBA είναι γνωστή. Ο Quavo, που είναι και μέλος του γνωστού trap συγκροτήματος Migos, είναι ένας από τους καλύτερους rapper στο μπάσκετ παίρνοντας και το βραβείο του MVP στο All Star Celebrity Game του 2018. Εκτιμούσε από την αρχή τον Young και ενθουσιάστηκε πλήρως όταν ο ταλαντούχος guard επιλέχτηκε στο draft από τη γενέτειρα πόλη του. Οι δυο τους έγιναν αδελφικοί φίλοι. Ο Quavo του έχει δωρίσει ένα πανάκριβο κόσμημα γεμάτο διαμάντια που έγραφε «Ice Tray» και ο Young του έδωσε τη φανέλα του μετά την ιστορική 50αρα του κόντρα στο Miami.

8. Ήταν ο αγαπημένος παίκτης της Gigi Bryant

WTvRd-1580076436-156173-blog-x6qL0-1580075583-tile_image-156173_1.png
Ο Kobe μετά το τέλος της καριέρας του ήθελε να αποστασιοποιηθεί για λίγο από το μπάσκετ με στόχο να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένεια του. Αυτό άλλαξε μέσω της Gigi που έδειχνε να ακολουθεί τα επιτυχημένα χνάρια του πατέρα της. Πριν το θλιβερό συμβάν της 26ης Ιανουαρίου του 2020, η Gigi είχε παρακολουθήσει από κοντά τρία παιχνίδια της σεζόν. Τα δύο από αυτά ήταν του αγαπημένου της παίκτη, Trae Young. Οι τρεις τους σχεδίαζαν κάποια στιγμή να προπονηθούν μαζί στο Mamba Academy, κάτι που δεν πρόλαβαν ποτέ να πραγματοποιήσουν…

9. Πρωταγωνίστησε στο ντοκιμαντέρ του Young Hollywood
maxresdefault_6.jpg

Ακολουθώντας τον Donovan Mitchell, o Trae Young είχε το δικό του επεισόδιο στη σειρά «Rookie On The Rise» από το Young Hollywood. Εκεί μιλά για την πορεία του στο NBA, την προετοιμασία του πριν τα παιχνίδια, τη γενικότερη φιλοσοφία του στη ζωή, αλλά και για πιο προσωπικά του θέματα.

10. Στο χρυσό της Team USA U18 ήταν… συμπληρωματικός

16_mu18_team_photo_800jpg.jpg
Το 2016 η FIBA διοργανώνει ένα τουρνουά για τις ομάδες από την Αμερική κάτω των 18. Οι ΗΠΑ παίρνουν το χρυσό κερδίζοντας τον Καναδά στον τελικό με ένα σύνολο που αποτελούνταν από αρκετούς αστέρες του σημερινού NBA όπως ο Markelle Fultz, o Mitchell Porter Jr, o Jarret Allen, o PJ Washington, o Miles Bridges, o Kevin Huerter και o Trae Young. Μπορεί στη σημερινή εποχή ο superstar των Hawks να έχει ξεπεράσει όλους τους προαναφερθέντες, αλλά τότε ήταν ένας απλός ρολίστας που μετρούσε μόλις 6 πόντους και 3,2 ασίστ σε 19 λεπτά συμμετοχής.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης