Basket Talk

ΗΠΑ: Η πραγματική Dream Team είναι γυναικεία υπόθεση και μετράει 7 διαδοχικά χρυσά μετάλλια!

ΗΠΑ: Η πραγματική Dream Team είναι γυναικεία υπόθεση και μετράει 7 διαδοχικά χρυσά μετάλλια!

Η γυναικεία ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών κατέκτησε αισίως το 7ο διαδοχικό χρυσό της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και συνεχίζει να γράφει ιστορία.

Σχετικά Άρθρα

Η δυναστεία της γυναικείας ομάδας των ΗΠΑ μεγάλωσε έτι περαιτέρω στους τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με την κατάκτηση του 7ο διαδοχικού χρυσού μεταλλίου σε Ολυμπιακό επίπεδο, μετά τη νίκη με 90-75 επί της οικοδέσποινας Ιαπωνίας.

Αυτό το κατόρθωμα φαντάζει ακόμα πιο ουτοπικό, αν κάποιος αναλογιστεί ότι οι Αμερικανίδες αγνοούν τη λέξη ήττα εδώ και 19 χρόνια, μετρώντας ένα νικηφόρο σερί 55 αγώνων σε Ολυμπιακούς Αγώνες! Η τελευταία φορά που ηττήθηκαν, δηλαδή, ήταν το μακρινό 1992 (!) στη Βαρκελώνη, όταν η Σοβιετική Ένωση είχε επικρατήσει με 79-73 στους ημιτελικούς.

Τα κορίτσια από τις ΗΠΑ ισοφάρισαν το αντίστοιχο ρεκόρ με τα 7 χρυσά που είχαν κατακτήσει οι άντρες της Team USA από τους Ολυμπιακούς το 1936 στο Βερολίνο μέχρι και τους Αγώνες στο Μεξικό το 1972, όταν και έχασαν στον τελικό επίσης από τη Σοβιετική Ένωση.

Στο βιβλίο με τα ρεκόρ γράφτηκαν με χρυσά γράμματα τα ονόματα της Sue Bird και της Diana Taurasi, που ήταν παρούσες στα τελευταίες 5 από τις 7 αυτές χρυσές πορείες, ξεκινώντας από την Αθήνα το 2004. Ιδιαίτερο και το επίτευγμα της Brittney Griner, η οποία φιλοδώρησε τις οικοδέσποινες Ιαπωνέζες με 30 πόντους στον τελικό, ξεπερνώντας το ρεκόρ 29 πόντων που κατείχε η θρυλική Lisa Leslie από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ατλάντα το 1996.

Ξεχωριστή μνεία αξίζει να γίνει στην προπονήτρια της Team USA. Η Dawn Staley, πέρα από ότι είναι η πρώτη μαύρη head coach της ομάδας, έχει στο παλμαρέ της χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιάδα και ως παίκτρια (1996, 2000, 2004) και ως βοηθός προπονητή (2008, 2016) και ως ομοσπονδιακή τεχνικός των ΗΠΑ (2021), κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ!

dawn_staley.jpg

Με τη 40χρονη Bird και την 39χρονη Taurasi να παίζουν πιθανότητα το τελευταίο τους παιχνίδι με το εθνόσημο, θα καταφέρει η Team USA να διατηρήσει και να διευρύνει την απόλυτη κυριάρχία της και στο Παρίσι το 2024 ή θα βρεθεί κάποια ομάδα που μπορεί να της κόψεις το δρόμο για το 8ο χρυσό; Θα το μάθουμε σε τρία χρόνια.

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης